עמוד 1 מתוך 1

באיזה תוכנית אופים לחמים עם קראסט עבה ופריך

הודעהפורסם: ג', 13 פברואר, 5:05 pm
על ידי avimes
יש לי המון קומבינציות בתנור
במספר אתרים שקראתי יש התנגדות מוחלטת לשימוש בטורבו והם ממליצים על חום סביבתי
מה מומלץ?

Re: באיזה תוכנית אופים לחמים עם קראסט עבה ופריך

הודעהפורסם: ד', 14 פברואר, 7:18 am
על ידי odedg
שלום רב וברוך המצטרף,

אני מעדיף חום סביבתי אך לעתים, אם אין ברירה בשל תקלה, אני משתמש בטורבו.
אינני רואה הבדל בקראסט בין חום סביבתי לבין טורבו. ההבדל העיקרי הוא בזמן האפיה ויתכן שהטורבו מיבש את הלחם מעט יותר, אך גם זה אינו ודאי אלא תחושתי בלבד.
קראסט טוב משיגים באפיה בטמפרטורה גבוהה.

Re: באיזה תוכנית אופים לחמים עם קראסט עבה ופריך

הודעהפורסם: ד', 14 פברואר, 5:09 pm
על ידי שלומי
avimes כתב:במספר אתרים שקראתי יש התנגדות מוחלטת לשימוש בטורבו והם ממליצים על חום סביבתי


כלל אצבע: (כמעט) שום דבר לא "מוחלט" באפיית לחם. מניסיוני אין הבדל גדול בין אפיה בטורבו לבלי, ולפעמים אפילו יש הכרח להשתמש בטורבו. בתנורים ביתיים פיזור החום אינו אחיד, ואם אופים מספר גדול של כיכרות, או שתי תבניות במקביל, שימוש בתכנית רגילה יגרום לאפייה לא אחידה. בניגוד לכך, טורבו ימנע את התופעה ויבטיח השחמה זהה של הכיכרות.

Re: באיזה תוכנית אופים לחמים עם קראסט עבה ופריך

הודעהפורסם: ד', 14 פברואר, 10:56 pm
על ידי noambogner
לאחרונה אני אופה 20 דקות ראשונות ללא טורבו על מנת לשמור את הלחות בתוך התנור. בעשר הדקות האחרונות אני מפעיל טורבו כדי ליבש את הקראסט.
בהצלחה.

Re: באיזה תוכנית אופים לחמים עם קראסט עבה ופריך

הודעהפורסם: ה', 15 פברואר, 7:58 pm
על ידי avimes
תודה רבה לעונים עזרתם לי מאוד