עמוד 1 מתוך 1

התפחה ארוכה עם שמרים

הודעהפורסם: ב', 25 דצמבר, 10:48 am
על ידי ראובן
אני רוצה להכין לחם מקמח מלא עם מינימום שמרים שייתפח במשך 10 עד 12 שעות התפחה רשאונה בחורף כמה שמרים צריך להשים ל500 גרם קמח מלא וכמה זמן לתת לבצק לתפוח בקיץ

Re: התפחה ארוכה עם שמרים

הודעהפורסם: ג', 26 דצמבר, 7:57 am
על ידי odedg
אין נוסחה שתאפשר לענות על שאלתך במדויק. כלומר, אי אפשר לחשב כמה גרם שמרים צריך לשים כדי להגיע ל- 10 שעות תפיחה ... ;)

לדעתי, אם תשים כחצי כפית שטוחה שמרים לכמות זו של קמח תקבל התפחה ארוכה מאד. זה תלוי, כמובן, גם בטריות השמרים ובטמפרטורת החדר בזמן התפיחה. אם אתה מחמם את החדר לא יהיה הבדל משמעותי בין החורף לקיץ.

אם אתה רוצה להאריך את זמן התפיחה עוד אתה יכול להתפיח במקרר גם בחורף.

Re: התפחה ארוכה עם שמרים

הודעהפורסם: ד', 27 דצמבר, 7:45 pm
על ידי שלומי
כמו שעודד כתב ;)