התפחה ארוכה עם שמרים

הבצק לא תופח? במתכון יש יותר מים? גילית שיטה מצוינת ללישה? כאן המקום לשאול שאלות ולשתף את שאר החברים בניסיונכם.

התפחה ארוכה עם שמרים

הודעהעל ידי ראובן ב ב', 25 דצמבר, 10:48 am

אני רוצה להכין לחם מקמח מלא עם מינימום שמרים שייתפח במשך 10 עד 12 שעות התפחה רשאונה בחורף כמה שמרים צריך להשים ל500 גרם קמח מלא וכמה זמן לתת לבצק לתפוח בקיץ
ראובן
שוליה
 
הודעות: 1
הצטרף: ב', 27 יולי, 12:23 pm

Re: התפחה ארוכה עם שמרים

הודעהעל ידי odedg ב ג', 26 דצמבר, 7:57 am

אין נוסחה שתאפשר לענות על שאלתך במדויק. כלומר, אי אפשר לחשב כמה גרם שמרים צריך לשים כדי להגיע ל- 10 שעות תפיחה ... ;)

לדעתי, אם תשים כחצי כפית שטוחה שמרים לכמות זו של קמח תקבל התפחה ארוכה מאד. זה תלוי, כמובן, גם בטריות השמרים ובטמפרטורת החדר בזמן התפיחה. אם אתה מחמם את החדר לא יהיה הבדל משמעותי בין החורף לקיץ.

אם אתה רוצה להאריך את זמן התפיחה עוד אתה יכול להתפיח במקרר גם בחורף.
odedg
אומן אפייה
 
הודעות: 330
הצטרף: ג', 14 אוקטובר, 12:21 pm

Re: התפחה ארוכה עם שמרים

הודעהעל ידי שלומי ב ד', 27 דצמבר, 7:45 pm

כמו שעודד כתב ;)
שַׁלַּח לַחְמְךָ עַל-פְּנֵי הַמָּיִם, כִּי בְּרֹב הַיָּמִים תִּמְצָאֶנּוּ קוהלת י"א, א'-ב'
שלומי
מנהל האתר
 
הודעות: 920
הצטרף: ד', 13 פברואר, 8:55 am


חזור אל ניסוי וטעייה

מי מחובר

משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ו 4 אורחים