עמוד 1 מתוך 1

קמח שעורה

הודעהפורסם: ג', 26 ספטמבר, 10:13 pm
על ידי Dandry
יש לי קמח שעורה של 'מהודר' ללא צורך בניפוי שכתוב עליו תאריך אחרון לשיווק לפני 3 חודשים...זה גם תאריך אחרון לשימוש או שניתן לאפות איתו?
תודה

Re: קמח שעורה

הודעהפורסם: ד', 27 ספטמבר, 7:56 am
על ידי odedg
אתה בהחלט יכול לאפות איתו כי התאריך המצויין הוא לשיווק.

Re: קמח שעורה

הודעהפורסם: ד', 27 ספטמבר, 8:05 am
על ידי Dandry
תודה...אנסה

Re: קמח שעורה

הודעהפורסם: ד', 27 ספטמבר, 8:38 pm
על ידי Dandry
תודה עודד...יצא מעולה. רק מוזר, למרות שעשיתי חריצים יפים עם סכין הלחם נבקע המספר מקומות.מישהו יודע מדוע??

Re: קמח שעורה

הודעהפורסם: ה', 28 ספטמבר, 8:57 am
על ידי odedg
הסיבה להתבקעות היא מיעוט בגלוטן ועדינותו. באותם קמחים העניים בגלוטן ושבהם הוא שונה מגלוטן החיטה בהרכבו ועדין ממנו קורה שהקרום מתבקע כי הרשת חלשה. החריצים לא מונעים זאת כי אין מדובר בשחרור של אויר.
יתכן שהבצק היה מעט יבש מידי אך הסיבה הנ"ל יותר סבירה.