עמוד 1 מתוך 1

מים לפני קמח

הודעהפורסם: א', 17 ספטמבר, 9:22 am
על ידי אלון נ
בחלק מהמתכונים באתר ההנחייה היא לשים קודם את המים (או הבירה) ולהעמיס בהם את השמרים או השאור, ואז להוסיף אליהם את הקמח. שמתי לב שההנחייה הזו חוזרת בעיקר במתכונים שדורשים תפיחה ארוכה במיוחד. רציתי לדעת - מה תפקיד ההיפוך הזה? כיצד הסדר משפיע על התוצאה?

Re: מים לפני קמח

הודעהפורסם: ב', 18 ספטמבר, 3:11 pm
על ידי שלומי
במתכונים המכילים שיעור נוזלים גבוה, אני מעדיף להכניס את הקמח למים ולא להפך - על מנת להקל על יצירת עיסה אחידה וללא גושים.

Re: מים לפני קמח

הודעהפורסם: ג', 19 ספטמבר, 5:27 pm
על ידי odedg
יש שתי אסכולות בנושא - גרמנית וצרפתית. אחת מוסיפה מים לקמח והשניה מוסיפה קמח למים. אין הבדל מהותי ביניהן כי מה שחשוב הוא מבחן התוצאה - תערובת טובה ואחידה של קמח ומים. למיטב ידיעתי והבנתי ההבדל נעוץ במסורת בלבד ואינו מדעי אלא אם כן הוא מלווה בתהליכים נוספים שמייחדים אותו.