עמוד 1 מתוך 1

הלחם יוצא מאד כבד וקשה

הודעהפורסם: ש', 02 ספטמבר, 9:47 am
על ידי pnina
שלום
ניסיתי מספר פעמים לאפות לחם בסיסי. בכל הפעמים התוצאה היתה לחם שיצא מאד כבד ולא אורירי. מכיון שאני לגמרי חדשה בתחום, אשמח לקבל רעיונות. הצעות ו/או מתכונים.

Re: הלחם יוצא מאד כבד וקשה

הודעהפורסם: ש', 02 ספטמבר, 11:00 am
על ידי שלומי
יכולות להיות לכך מספר סיבות:
1) זמן תפיחה לא מספיק
2) שימוש בקמחים "כבדים" (קמח חיטה מלאה, שיפון וכד')
3) יחס נוזלים לקמח נמוך

אני מציע שתנסי את המתכון הבא:
http://www.baking.co.il/bread_white

בהצלחה! :)

Re: הלחם יוצא מאד כבד וקשה

הודעהפורסם: ש', 02 ספטמבר, 4:23 pm
על ידי pnina
תודה לתשובה.
הקמח בו השתמשתי היה קמח לבן רגיל ושמרים יבשים.
אנסה את המתכון שהצעת.

Re: הלחם יוצא מאד כבד וקשה

הודעהפורסם: א', 03 ספטמבר, 5:39 am
על ידי odedg
בדקי גם את השמרים שלך אולי הם ישנים. ערבבי בקערה מעט שמרים, מים וסוכר וראי אם את מקבלת בועות מייד. אם לא, יתכן והם כבר אינם שמישים.