הלחם יוצא מאד כבד וקשה

הבצק לא תופח? במתכון יש יותר מים? גילית שיטה מצוינת ללישה? כאן המקום לשאול שאלות ולשתף את שאר החברים בניסיונכם.

הלחם יוצא מאד כבד וקשה

הודעהעל ידי pnina ב ש', 02 ספטמבר, 9:47 am

שלום
ניסיתי מספר פעמים לאפות לחם בסיסי. בכל הפעמים התוצאה היתה לחם שיצא מאד כבד ולא אורירי. מכיון שאני לגמרי חדשה בתחום, אשמח לקבל רעיונות. הצעות ו/או מתכונים.
pnina
שוליה
 
הודעות: 2
הצטרף: ג', 29 אוגוסט, 2:12 pm

Re: הלחם יוצא מאד כבד וקשה

הודעהעל ידי שלומי ב ש', 02 ספטמבר, 11:00 am

יכולות להיות לכך מספר סיבות:
1) זמן תפיחה לא מספיק
2) שימוש בקמחים "כבדים" (קמח חיטה מלאה, שיפון וכד')
3) יחס נוזלים לקמח נמוך

אני מציע שתנסי את המתכון הבא:
http://www.baking.co.il/bread_white

בהצלחה! :)
שַׁלַּח לַחְמְךָ עַל-פְּנֵי הַמָּיִם, כִּי בְּרֹב הַיָּמִים תִּמְצָאֶנּוּ קוהלת י"א, א'-ב'
שלומי
מנהל האתר
 
הודעות: 895
הצטרף: ד', 13 פברואר, 8:55 am

Re: הלחם יוצא מאד כבד וקשה

הודעהעל ידי pnina ב ש', 02 ספטמבר, 4:23 pm

תודה לתשובה.
הקמח בו השתמשתי היה קמח לבן רגיל ושמרים יבשים.
אנסה את המתכון שהצעת.
pnina
שוליה
 
הודעות: 2
הצטרף: ג', 29 אוגוסט, 2:12 pm

Re: הלחם יוצא מאד כבד וקשה

הודעהעל ידי odedg ב א', 03 ספטמבר, 5:39 am

בדקי גם את השמרים שלך אולי הם ישנים. ערבבי בקערה מעט שמרים, מים וסוכר וראי אם את מקבלת בועות מייד. אם לא, יתכן והם כבר אינם שמישים.
odedg
אומן אפייה
 
הודעות: 286
הצטרף: ג', 14 אוקטובר, 12:21 pm


חזור אל ניסוי וטעייה

מי מחובר

משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ואורח אחד