עמוד 1 מתוך 1

זמן אפית חלות

הודעהפורסם: א', 23 יולי, 5:42 am
על ידי Dandry
מדהים!מתכונים זהים לחלוטין הן בהרכב והן בגודל החלות והפרש ענק בזמן האפיה. 180 מעלות מתכון אחד 22 דק' ואחר 45דק. מקילו קמח מלא מתכון ל 4 חלות. אותה כמות שמן?!?!איך יתכן?? המתכונים הנ"ל מודפסים על האריזה של קמח רובינפלד ושל קמח נפלאות...אבל גם ברשת מסתובבים מתכונים דומים..סתם ככה נראה לי בלתי אפשרי 22 דק ב180...מה דעתכם?

Re: זמן אפית חלות

הודעהפורסם: א', 23 יולי, 6:07 am
על ידי odedg
22 דקות ב- 180 מעלות יכול להיות רק אם מחלקים את הבצק לחלות ממש קטנות - בגודל של לחמניות. אחרת לא נראה לי סביר. כדאי גם תמיד לאפות חלק מהזמן ב- 210 מעלות כדי ליצור קרום.
עצתי לך היא לא לאמץ מתכונים מאריזות כי הם בדרך כלל מאד שטחיים כדי להיות שווים לכל נפש.

והכי חשוב - אין תחליף לניסיון!

Re: זמן אפית חלות

הודעהפורסם: ה', 27 יולי, 4:17 pm
על ידי שלומי
מתכונים מאריזות הם לרוב, אומר זאת בעדינות, לא משהו (בעיקר בגלל כמות השמרים המופרזת שנוטים להמליץ עליה, אבל לא רק).
אפיית חלה מ-250 גרם קמח אמורה להימשך סביב ה-30 עד 35 דקות, בטמפרטורה של 200 מעלות.