עמוד 1 מתוך 1

ריסוס במים

הודעהפורסם: ב', 03 יולי, 2:24 pm
על ידי אפרת יום טוב
שלום רב, האם נכון לרסס את הכיכרות במים לפני הכנסתם לתנור?

Re: ריסוס במים

הודעהפורסם: ב', 03 יולי, 9:53 pm
על ידי noambogner
ריסוס או הברשה במים לפני הכנסה לתנור מסייעת בקבלת מרקם טוב יותר של קרום הלחם.כמו כן פעולה זו מסייעת לתפיחת הלחם בתוך התנור בתחילת האפייה.
באופן אישי אני מעדיף להבריש במים.
בהצלחה.

Re: ריסוס במים

הודעהפורסם: ו', 07 יולי, 8:03 am
על ידי שלומי
אין כאן שאלה של "נכון" או "לא נכון" - זה תלוי בתוצאה הרצויה.
משיחת הכיכרות במים מסייעת לקבלת מרקם עבה ופריך וגם להצמדת תוספות.

Re: ריסוס במים

הודעהפורסם: ש', 08 יולי, 10:32 am
על ידי פסקל
דרך נוספת לקבלת קרום עבה ופריך: לפני חימום התנור מניחים כלי מתכת על תחתית התנור. מיד לאחר הכנסת הכיכרות לתנור שופכים כוס מים רותחים לכלי המתכת וסוגרים את התנור. לאחר רבע שעה מוציאים את הכלי עם המים (אלא אם כן המים התאיידו כבר), סוגרים את התנור וממשיכים באפייה. מניסיוני דרך זו חוסכת את הצורך לרסס או למרוח את הכיכר במים, אלא אם רוצים להדביק לכיכר ציפוי או גרעינים כלשהם כפי ששלומי כתב.