הלחם לא מתרומם בתנור

הבצק לא תופח? במתכון יש יותר מים? גילית שיטה מצוינת ללישה? כאן המקום לשאול שאלות ולשתף את שאר החברים בניסיונכם.

הלחם לא מתרומם בתנור

הודעהעל ידי yossima ב ב', 19 מרץ, 5:08 pm

שלום לכולם ,
המתכון ללחם זיתים שאני אופה
203 גרם קמח מלא
228 גרם קמח לחם
319 גרם מים
6 גרם מלח
60 גרם מחמצת שאור 100% הידרציה .
100 גרם זיתים

אופן ההכנה
6 שעות לפני מאכיל את המחמצת שתופחת ומבעבעת
מערבב את הקמח , המים והמלח יחד עד להטמעת הקמח במים
ממתין כ 6 שעות
מוסיף את המחמצת ומערבב עד להטמעה
מוסיף את הזיתים
ממתין חצי שעה ואז מתחיל את הקיפולים סה"כ 3 קיפולים בהפרש של שעה
לאחר 3 שעות עם 3 קיפולים ממתין שעתיים ללא קיפול
לאחר 5 שעות מוציא את הבצק ע"י קיפול נוסף ומעצב גס
ממתין שעה ומעצב שוב את הבצק עיצוב סופי ( עיגול )
הבצק נכנס למקרר למשך כ 14 שעות
מוציא מהמקרר וממתין שעתיים לפני האפייה
אופה בסיר הולנדי , 25 דקות עם מכסה עוד 17 דקות ללא
התוצאה , הלחם לא מתרומם , הוא לא דחוס וכן אווירירי

אשמח לסיבות שהלחם לא מתרומם באפיה .

תודה
yossima
שוליה
 
הודעות: 8
הצטרף: ה', 04 ינואר, 8:48 am

Re: הלחם לא מתרומם בתנור

הודעהעל ידי odedg ב ד', 21 מרץ, 4:42 pm

yossima כתב:הלחם לא מתרומם , הוא לא דחוס וכן אווירירי

יש כאן סתירה פנימית. אם הוא לא דחוס ואוורירי הרי שהוא תפח דיו. מהיכן המסקנה שהוא לא התרומם?
odedg
אומן אפייה
 
הודעות: 307
הצטרף: ג', 14 אוקטובר, 12:21 pm


חזור אל ניסוי וטעייה

מי מחובר

משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ואורח אחד