קמח שעורה

הבצק לא תופח? במתכון יש יותר מים? גילית שיטה מצוינת ללישה? כאן המקום לשאול שאלות ולשתף את שאר החברים בניסיונכם.

קמח שעורה

הודעהעל ידי Dandry ב ג', 26 ספטמבר, 10:13 pm

יש לי קמח שעורה של 'מהודר' ללא צורך בניפוי שכתוב עליו תאריך אחרון לשיווק לפני 3 חודשים...זה גם תאריך אחרון לשימוש או שניתן לאפות איתו?
תודה
Dandry
אופה מתחיל
 
הודעות: 12
הצטרף: ג', 30 מאי, 3:57 pm

Re: קמח שעורה

הודעהעל ידי odedg ב ד', 27 ספטמבר, 7:56 am

אתה בהחלט יכול לאפות איתו כי התאריך המצויין הוא לשיווק.
odedg
אומן אפייה
 
הודעות: 288
הצטרף: ג', 14 אוקטובר, 12:21 pm

Re: קמח שעורה

הודעהעל ידי Dandry ב ד', 27 ספטמבר, 8:05 am

תודה...אנסה
Dandry
אופה מתחיל
 
הודעות: 12
הצטרף: ג', 30 מאי, 3:57 pm

Re: קמח שעורה

הודעהעל ידי Dandry ב ד', 27 ספטמבר, 8:38 pm

תודה עודד...יצא מעולה. רק מוזר, למרות שעשיתי חריצים יפים עם סכין הלחם נבקע המספר מקומות.מישהו יודע מדוע??
Dandry
אופה מתחיל
 
הודעות: 12
הצטרף: ג', 30 מאי, 3:57 pm

Re: קמח שעורה

הודעהעל ידי odedg ב ה', 28 ספטמבר, 8:57 am

הסיבה להתבקעות היא מיעוט בגלוטן ועדינותו. באותם קמחים העניים בגלוטן ושבהם הוא שונה מגלוטן החיטה בהרכבו ועדין ממנו קורה שהקרום מתבקע כי הרשת חלשה. החריצים לא מונעים זאת כי אין מדובר בשחרור של אויר.
יתכן שהבצק היה מעט יבש מידי אך הסיבה הנ"ל יותר סבירה.
odedg
אומן אפייה
 
הודעות: 288
הצטרף: ג', 14 אוקטובר, 12:21 pm


חזור אל ניסוי וטעייה

מי מחובר

משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ואורח אחד