חיתוך הלחם

הבצק לא תופח? במתכון יש יותר מים? גילית שיטה מצוינת ללישה? כאן המקום לשאול שאלות ולשתף את שאר החברים בניסיונכם.

חיתוך הלחם

הודעהעל ידי Dandry ב ג', 13 יוני, 8:02 am

האם יש להרטיב את הסכין או לשמנו לפני חריצת הלחם...משום מה לא הולך לי החיתוך.גוש הבצק נמשך ונמתח עם הסכין ואז נקרע בצורה מכוערת.
אודה לכל טיפ או תובנה
Dandry
שוליה
 
הודעות: 7
הצטרף: ג', 30 מאי, 3:57 pm

Re: חיתוך הלחם

הודעהעל ידי פסקל ב ג', 13 יוני, 8:08 pm

היי,
לא אמורים להרטיב או לשמן את הסכין לשם חריצת הכיכר.
חשוב להקפיד על שלושה דברים כשחורצים לחם:
1. להימנע מתפיחת יתר של הבצק.
2. להשתמש בסכין חדה מאוד. סכין חיתוך משוננת חדשה מתאימה למטרה. גם סכין גילוח פשוטה שמותקנת על ידית מאולתרת
או ייעודית למטרה עושה היטב את העבודה, אם כי חיתוך מוצלח בעזרתה דורש קצת מיומנות.
3. תנועת החריצה צריכה להיות מהירה והחלטית, מבלי להפעיל לחץ על הכיכר.
בהצלחה!
פסקל
אומן אפייה
 
הודעות: 205
הצטרף: ב', 15 אוקטובר, 9:59 pm

Re: חיתוך הלחם

הודעהעל ידי odedg ב ד', 14 יוני, 8:34 am

אפשר גם סכין יפנית עם להב חדש.
odedg
אומן אפייה
 
הודעות: 268
הצטרף: ג', 14 אוקטובר, 12:21 pm

Re: חיתוך הלחם

הודעהעל ידי noambogner ב ג', 04 יולי, 9:24 pm

בבצקים רטובים מאוד הרטבת הסכין במים מונעת גרירה של הבצק במידה מסויימת ומסייעת לחתך יפה יותר. שווה לנסות.
בהצלחה.
noambogner
אופה
 
הודעות: 53
הצטרף: ג', 07 יולי, 5:14 pm


חזור אל ניסוי וטעייה

מי מחובר

משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ואורח אחד