מחמצת במקום שמרים בלחם פראי

איך מכינים שאור? איך מטפלים בו? מה עושים אם הוא מריח לא טוב? כל זאת ועוד בפורום השאור של "הנחתום".

מחמצת במקום שמרים בלחם פראי

הודעהעל ידי avir13579 ב ש', 20 מאי, 5:07 pm

האם ניתן להחליף שמרים במחמצת בהכנת לחם פראי ללא לישה?, אם כן באיזה יחס לכל גרם שמרים?
avir13579
שוליה
 
הודעות: 1
הצטרף: ב', 15 מאי, 2:55 pm

Re: מחמצת במקום שמרים בלחם פראי

הודעהעל ידי odedg ב א', 21 מאי, 5:50 am

בהחלט כן.
אין יחס המרה קבוע כי זמן התפיחה של שאור ארוך מזה של שמרים וגם כל שאור הוא שונה. התחל/חילי עם 200 ג' שאור ל- 500 ג' קמח וראה/י אם התוצאות משביעות את רצונך ואז הגדל/דילי או הקטן/טיני כמות.
odedg
אומן אפייה
 
הודעות: 284
הצטרף: ג', 14 אוקטובר, 12:21 pm


חזור אל שאור

מי מחובר

משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ו 3 אורחים