עמוד 1 מתוך 1

הכנת שאור

הודעהפורסם: ד', 10 מאי, 8:39 am
על ידי sivan
שלום לכולם,
לפני שנה קיבלתי 2 כפות של מחמצת מחברה והתחלתי להאכיל אותה וככה הייתי אופה לי לחמים משגעים .
באיזה שהוא שלב הלכה המחמצת.
עכשיו אני מנסה להכין חדשה ואני ממש מתוסכלת לא מצליחה להגיע לתוצאה טובה במקום שיהיה הריח החמוץ הסביר זה ממש מקבל ריח של ריקבון דוחה ממש.
אני חייבת עזרה ועצות .
אסביר איך הכנתי אותה
לפי מתכון של תומר בלס
יום הראשון 1 כוס קמח 3\4 מים ככה 4 ימים
עכשיו לא ידעתי לכסות כמה זמן להשאיר בחוץ??
מאוד מבלבל כי חם נורא אז ביום הראשון השארתי בחוץ והשארתי קצת פתח בערב כבר הכנסתי אותה למקרר.
יום השני הוספתי מים וקמח הוצאתי החוצה ושוב כשנעשה חם מכניסה למקרר.
התוצאות היו שזה התמלא מים מלמעלה והריח היה בלתי נסבל ממש ריקבון .
מישהו יכול לעזור לי?

Re: הכנת שאור

הודעהפורסם: ד', 10 מאי, 11:23 pm
על ידי noambogner
סיוון שלום,
באתר זה תחת הכותרת מדריכים יש מדריך
המבוסס על מתכון של סמדר ברמק מחברת הספר "על הלחם לבדו".
במכון זה משתמשים במי השריה של צימוקים שחורים.
השימוש במים אלה מבטיח תרבית ראשונית של שמרים הנמצאים על פני הצימוק. תרבית זו יוצרת כמות קטנה של אלכוהול ובכך מונעת התפתחות עובשים. הכנת שאור ללא מי צימוקים משאירה את התהליך למזל בלבד. היצמדי למתכון הנ"ל. ההצלחה מובטחת.

Re: הכנת שאור

הודעהפורסם: ה', 11 מאי, 8:55 am
על ידי odedg
וטיפ קטן בהתייחס למדריך שנועם המליץ עליו ...
החל מהיום השלישי לתהליך, בכל פעם שאת זורקת-מוסיפה, החליפי את הניילון הנצמד בחדש. בחום הנוכחי עלולים להצטבר עליו עובשים והם יעברו לשאור. לאחר היום החמישי אין עוד סכנה כזו.

Re: הכנת שאור

הודעהפורסם: ה', 11 מאי, 10:07 am
על ידי sivan
והאם משאירה כל הזמן בחוץ?

Re: הכנת שאור

הודעהפורסם: ה', 11 מאי, 11:45 am
על ידי odedg
עד שמופיעות בועות - ביום השני או השלישי - כן. אח"כ לסרוגין. לאחר "האכלה" להשאיר שעתיים עד שלוש שעות בחוץ ואח"כ במקרר. גם תלוי בטמפרטורה. ביום חם פחות בחוץ ויותר במקרר.

Re: הכנת שאור

הודעהפורסם: א', 14 מאי, 8:53 am
על ידי sivan
תודה רבה על התגובות אני אנסה .

Re: הכנת שאור

הודעהפורסם: א', 14 מאי, 9:06 am
על ידי sivan
שלום רק שאלה לגבי המושג טמפ' החדר
נורא חם בימים הללו האם בזמן תהליך הכנת השאור שייך להכניסו למקרר?
או שזה מה שהרס לי בפעם האחרונה?
למעשה אני שואלת מה הסימנים שחם מדי לשאור ומה הפתרון?

Re: הכנת שאור

הודעהפורסם: א', 14 מאי, 1:50 pm
על ידי odedg
שמרים פעילים ביותר בטווח הטמפרטורות 20 - 40 מעלות צלזיוס. לכן לא יתכן מצב בו בבית יהיה חם מידי עבורם. השארתם מחוץ למקרר חשובה בשלבים הראשונים להתפתחותם כדי שיגדלו. לכן רצוי להשאיר את השאור מחוץ למקרר בשלושת הימים הראשונים. זהו "האינקובטור" שלהם.
משהופיעו בועות זהו סימן להתפתחות השמרים. מכאן ואילך - כאשר מאכילים את השאור הצעיר ע"י זריקת חלק והוספה - רצוי להשאיר את השאור לזמן מה בחוץ עד להופעת בועות ואז להכניסו למקרר.
אני ממליץ בשלב זה להחליף את הנילון הנצמד כל אימת שמאכילים את השאור (ימים 3 עד 5) כדי שלא יווצר עובש.

שאור בשל רצוי להחזיק כל הזמן במקרר בתקופת הקיץ. אולם לאחר האכלה אפשר להשאירו לכחצי שעה בחוץ.

בהצלחה.

Re: הכנת שאור

הודעהפורסם: ג', 16 מאי, 1:32 pm
על ידי sivan
מצוין טיפים חשובים עזרת לי מאוד