הכנת שאור

איך מכינים שאור? איך מטפלים בו? מה עושים אם הוא מריח לא טוב? כל זאת ועוד בפורום השאור של "הנחתום".

הכנת שאור

הודעהעל ידי sivan ב ד', 10 מאי, 8:39 am

שלום לכולם,
לפני שנה קיבלתי 2 כפות של מחמצת מחברה והתחלתי להאכיל אותה וככה הייתי אופה לי לחמים משגעים .
באיזה שהוא שלב הלכה המחמצת.
עכשיו אני מנסה להכין חדשה ואני ממש מתוסכלת לא מצליחה להגיע לתוצאה טובה במקום שיהיה הריח החמוץ הסביר זה ממש מקבל ריח של ריקבון דוחה ממש.
אני חייבת עזרה ועצות .
אסביר איך הכנתי אותה
לפי מתכון של תומר בלס
יום הראשון 1 כוס קמח 3\4 מים ככה 4 ימים
עכשיו לא ידעתי לכסות כמה זמן להשאיר בחוץ??
מאוד מבלבל כי חם נורא אז ביום הראשון השארתי בחוץ והשארתי קצת פתח בערב כבר הכנסתי אותה למקרר.
יום השני הוספתי מים וקמח הוצאתי החוצה ושוב כשנעשה חם מכניסה למקרר.
התוצאות היו שזה התמלא מים מלמעלה והריח היה בלתי נסבל ממש ריקבון .
מישהו יכול לעזור לי?
sivan
שוליה
 
הודעות: 5
הצטרף: ג', 09 מאי, 1:24 pm

Re: הכנת שאור

הודעהעל ידי noambogner ב ד', 10 מאי, 11:23 pm

סיוון שלום,
באתר זה תחת הכותרת מדריכים יש מדריך
המבוסס על מתכון של סמדר ברמק מחברת הספר "על הלחם לבדו".
במכון זה משתמשים במי השריה של צימוקים שחורים.
השימוש במים אלה מבטיח תרבית ראשונית של שמרים הנמצאים על פני הצימוק. תרבית זו יוצרת כמות קטנה של אלכוהול ובכך מונעת התפתחות עובשים. הכנת שאור ללא מי צימוקים משאירה את התהליך למזל בלבד. היצמדי למתכון הנ"ל. ההצלחה מובטחת.
noambogner
אופה
 
הודעות: 56
הצטרף: ג', 07 יולי, 5:14 pm

Re: הכנת שאור

הודעהעל ידי odedg ב ה', 11 מאי, 8:55 am

וטיפ קטן בהתייחס למדריך שנועם המליץ עליו ...
החל מהיום השלישי לתהליך, בכל פעם שאת זורקת-מוסיפה, החליפי את הניילון הנצמד בחדש. בחום הנוכחי עלולים להצטבר עליו עובשים והם יעברו לשאור. לאחר היום החמישי אין עוד סכנה כזו.
odedg
אומן אפייה
 
הודעות: 284
הצטרף: ג', 14 אוקטובר, 12:21 pm

Re: הכנת שאור

הודעהעל ידי sivan ב ה', 11 מאי, 10:07 am

והאם משאירה כל הזמן בחוץ?
sivan
שוליה
 
הודעות: 5
הצטרף: ג', 09 מאי, 1:24 pm

Re: הכנת שאור

הודעהעל ידי odedg ב ה', 11 מאי, 11:45 am

עד שמופיעות בועות - ביום השני או השלישי - כן. אח"כ לסרוגין. לאחר "האכלה" להשאיר שעתיים עד שלוש שעות בחוץ ואח"כ במקרר. גם תלוי בטמפרטורה. ביום חם פחות בחוץ ויותר במקרר.
odedg
אומן אפייה
 
הודעות: 284
הצטרף: ג', 14 אוקטובר, 12:21 pm

Re: הכנת שאור

הודעהעל ידי sivan ב א', 14 מאי, 8:53 am

תודה רבה על התגובות אני אנסה .
sivan
שוליה
 
הודעות: 5
הצטרף: ג', 09 מאי, 1:24 pm

Re: הכנת שאור

הודעהעל ידי sivan ב א', 14 מאי, 9:06 am

שלום רק שאלה לגבי המושג טמפ' החדר
נורא חם בימים הללו האם בזמן תהליך הכנת השאור שייך להכניסו למקרר?
או שזה מה שהרס לי בפעם האחרונה?
למעשה אני שואלת מה הסימנים שחם מדי לשאור ומה הפתרון?
sivan
שוליה
 
הודעות: 5
הצטרף: ג', 09 מאי, 1:24 pm

Re: הכנת שאור

הודעהעל ידי odedg ב א', 14 מאי, 1:50 pm

שמרים פעילים ביותר בטווח הטמפרטורות 20 - 40 מעלות צלזיוס. לכן לא יתכן מצב בו בבית יהיה חם מידי עבורם. השארתם מחוץ למקרר חשובה בשלבים הראשונים להתפתחותם כדי שיגדלו. לכן רצוי להשאיר את השאור מחוץ למקרר בשלושת הימים הראשונים. זהו "האינקובטור" שלהם.
משהופיעו בועות זהו סימן להתפתחות השמרים. מכאן ואילך - כאשר מאכילים את השאור הצעיר ע"י זריקת חלק והוספה - רצוי להשאיר את השאור לזמן מה בחוץ עד להופעת בועות ואז להכניסו למקרר.
אני ממליץ בשלב זה להחליף את הנילון הנצמד כל אימת שמאכילים את השאור (ימים 3 עד 5) כדי שלא יווצר עובש.

שאור בשל רצוי להחזיק כל הזמן במקרר בתקופת הקיץ. אולם לאחר האכלה אפשר להשאירו לכחצי שעה בחוץ.

בהצלחה.
odedg
אומן אפייה
 
הודעות: 284
הצטרף: ג', 14 אוקטובר, 12:21 pm

Re: הכנת שאור

הודעהעל ידי sivan ב ג', 16 מאי, 1:32 pm

מצוין טיפים חשובים עזרת לי מאוד
sivan
שוליה
 
הודעות: 5
הצטרף: ג', 09 מאי, 1:24 pm


חזור אל שאור

מי מחובר

משתמשים הגולשים בפורום זה: Google [Bot] ואורח אחד