עמוד 1 מתוך 1

לחם רך

הודעהפורסם: ד', 15 מרץ, 8:30 pm
על ידי ravivo2001
שלום שוב,
אשתי טוענת ומתלוננת שהלחמים שאני מכין אינם רכים כמו אלו שהיא קונה במאפיות.
בין אם אני מכין לחם "רגיל" או שאור אני שם אותו במקפיא (פרוס ואחרי שהוא מצטנן כמובן).. לאחר מכן, בבקרים, אנחנו מכינים מהלחמים סנדוויצים להמשך היום.
הלחם שאני מכין רך וטעים (ככה אומרים) אבל לא רך כמו לחם שקונים במאפיה (נגיד, לחם מחמצת שנקנה ב"לחמים" בשוק הכרמל) שגם אותו אנחנו מקפיאים...
אני לא מבין מה אני עושה לא בסדר עם הלחמים שלי? איך זה שלחמים קנויים, גם אחרי שהם במקפיא נשארים רכים (כמעט כמו מה שקרוי לחם קל)? חסר איזה מרכיב סודי שאני שוכח לשים?
תודה!

Re: לחם רך

הודעהפורסם: ה', 16 מרץ, 7:37 am
על ידי odedg
אולי אתה משתמש בקמחים אחרים אך אתה בוודאי לא מכניס חומרים זרים למיניהם כמו שהקונדיטוריות עושות ... ;)

תשמחו שזה כך ולא אחרת.

Re: לחם רך

הודעהפורסם: ה', 16 מרץ, 7:44 am
על ידי ravivo2001
היי עודד,
תודה על המענה המהיר!
כן, ברור לי שהם מכניסים "כל מיני" מרעין בישין... בגלל זה אנחנו כמעט ולא קונים לחם..
השאלה היא אם יש בכל זאת משהו "בריא" שיכול להוסיף אקסטרה רכות ללחמים שלי..? שמן אולי?

Re: לחם רך

הודעהפורסם: ה', 16 מרץ, 5:56 pm
על ידי odedg
הוספת שמן אפשרית בהחלט עד כ- 60 סמ"ק ל- 1 ק"ג קמח במקרה של לחם רגיל - לא פוקצ'ה, בגט וכו'. השמן מעניק מעט רכות אך לא אווריריות. אפשר להוסיף גם ביצה. וחשובה מאד לישה נכונה כי היא מעשירה את הבצק באויר.

בכל מקרה לחם מקמחים מלאים יהיה פחות אוורירי ורך מלחם מבצק לבן בלבד.

Re: לחם רך

הודעהפורסם: ש', 18 מרץ, 1:52 pm
על ידי ravivo2001
תודה על התשובה המפורטת! :D

Re: לחם רך

הודעהפורסם: ש', 18 מרץ, 5:39 pm
על ידי שלומי
כמו שodedg כתב: שמן שמן תרדוף :)

ממליץ על חמאה או שמן קוקוס, לתוצאות הטובות ביותר.

Re: לחם רך

הודעהפורסם: ש', 18 מרץ, 6:42 pm
על ידי odedg
מצטרף להמלצה. שבוע טוב! :)