לחם רך

איך מכינים שאור? איך מטפלים בו? מה עושים אם הוא מריח לא טוב? כל זאת ועוד בפורום השאור של "הנחתום".

לחם רך

הודעהעל ידי ravivo2001 ב ד', 15 מרץ, 8:30 pm

שלום שוב,
אשתי טוענת ומתלוננת שהלחמים שאני מכין אינם רכים כמו אלו שהיא קונה במאפיות.
בין אם אני מכין לחם "רגיל" או שאור אני שם אותו במקפיא (פרוס ואחרי שהוא מצטנן כמובן).. לאחר מכן, בבקרים, אנחנו מכינים מהלחמים סנדוויצים להמשך היום.
הלחם שאני מכין רך וטעים (ככה אומרים) אבל לא רך כמו לחם שקונים במאפיה (נגיד, לחם מחמצת שנקנה ב"לחמים" בשוק הכרמל) שגם אותו אנחנו מקפיאים...
אני לא מבין מה אני עושה לא בסדר עם הלחמים שלי? איך זה שלחמים קנויים, גם אחרי שהם במקפיא נשארים רכים (כמעט כמו מה שקרוי לחם קל)? חסר איזה מרכיב סודי שאני שוכח לשים?
תודה!
ravivo2001
שוליה
 
הודעות: 8
הצטרף: ד', 08 מרץ, 8:52 pm

Re: לחם רך

הודעהעל ידי odedg ב ה', 16 מרץ, 7:37 am

אולי אתה משתמש בקמחים אחרים אך אתה בוודאי לא מכניס חומרים זרים למיניהם כמו שהקונדיטוריות עושות ... ;)

תשמחו שזה כך ולא אחרת.
odedg
אומן אפייה
 
הודעות: 285
הצטרף: ג', 14 אוקטובר, 12:21 pm

Re: לחם רך

הודעהעל ידי ravivo2001 ב ה', 16 מרץ, 7:44 am

היי עודד,
תודה על המענה המהיר!
כן, ברור לי שהם מכניסים "כל מיני" מרעין בישין... בגלל זה אנחנו כמעט ולא קונים לחם..
השאלה היא אם יש בכל זאת משהו "בריא" שיכול להוסיף אקסטרה רכות ללחמים שלי..? שמן אולי?
ravivo2001
שוליה
 
הודעות: 8
הצטרף: ד', 08 מרץ, 8:52 pm

Re: לחם רך

הודעהעל ידי odedg ב ה', 16 מרץ, 5:56 pm

הוספת שמן אפשרית בהחלט עד כ- 60 סמ"ק ל- 1 ק"ג קמח במקרה של לחם רגיל - לא פוקצ'ה, בגט וכו'. השמן מעניק מעט רכות אך לא אווריריות. אפשר להוסיף גם ביצה. וחשובה מאד לישה נכונה כי היא מעשירה את הבצק באויר.

בכל מקרה לחם מקמחים מלאים יהיה פחות אוורירי ורך מלחם מבצק לבן בלבד.
odedg
אומן אפייה
 
הודעות: 285
הצטרף: ג', 14 אוקטובר, 12:21 pm

Re: לחם רך

הודעהעל ידי ravivo2001 ב ש', 18 מרץ, 1:52 pm

תודה על התשובה המפורטת! :D
ravivo2001
שוליה
 
הודעות: 8
הצטרף: ד', 08 מרץ, 8:52 pm

Re: לחם רך

הודעהעל ידי שלומי ב ש', 18 מרץ, 5:39 pm

כמו שodedg כתב: שמן שמן תרדוף :)

ממליץ על חמאה או שמן קוקוס, לתוצאות הטובות ביותר.
שַׁלַּח לַחְמְךָ עַל-פְּנֵי הַמָּיִם, כִּי בְּרֹב הַיָּמִים תִּמְצָאֶנּוּ קוהלת י"א, א'-ב'
שלומי
מנהל האתר
 
הודעות: 895
הצטרף: ד', 13 פברואר, 8:55 am

Re: לחם רך

הודעהעל ידי odedg ב ש', 18 מרץ, 6:42 pm

מצטרף להמלצה. שבוע טוב! :)
odedg
אומן אפייה
 
הודעות: 285
הצטרף: ג', 14 אוקטובר, 12:21 pm


חזור אל שאור

מי מחובר

משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ואורח אחד