האכלת השאור

איך מכינים שאור? איך מטפלים בו? מה עושים אם הוא מריח לא טוב? כל זאת ועוד בפורום השאור של "הנחתום".

האכלת השאור

הודעהעל ידי ravivo2001 ב ד', 08 מרץ, 9:34 pm

מצטער שאולי אני חוזר על השאלה, באמת שעברתי על המון דפים בפורום כולל כל התגובות שתחת המתכון לשאור ולא הצלחתי להבין.
אולי זה קשור לדיסקלקוליה שיש לי...
אני ממש לא מבין את עניין האכלת השאור - כל התשובות פה מאוד מבלבלות אותי.

שאלה ראשונה:
ברוב המתכונים שאני רואה, משתמשים ב-200 גרם שאור.
כמה אני אמור להחזיר לשאור שלי? (100 גרם קמח ו- 100 מ"ל מים??)

שאלה שנייה:
לגבי האכלה,
מצויין בהסבר של שלומי שבכל כמה ימים צריך לזרוק כוס שאור ולהאכיל בכוס קמח + 3/4 כוס מים...
אני לא מצליח להבין את החשבון פה - במצב כזה כמות השאור תגדל ותגדל לא??? (הייתי בטוח שכוס שאור מורכבת מחצי כוס קמח וחצי כוס מים....לא?)

תודה מקרב לב...
ravivo2001
שוליה
 
הודעות: 8
הצטרף: ד', 08 מרץ, 8:52 pm

Re: האכלת השאור

הודעהעל ידי לחם על ב ה', 09 מרץ, 9:41 am

ם שאלה ראשונה:
ברוב המתכונים שאני רואה, משתמשים ב-200 גרם שאור.
כמה אני אמור להחזיר לשאור שלי? (100 גרם קמח ו- 100 מ"ל מים??)

תשובה:
בד"כ משתמשים ב-100 גרם שאור ל-500 גרם קמח.
אני משתמש ב175 גרם מחמצת ל500 גרם קמח והתוצאות מעולות.

אם זו מחמצת קיימת אז תדירות האכלת המחמצת תלויה בתדירות האפייה.
כל כמה ימים אתה אופה?

האכלה תדירה של כל יום - יומיים - תתן למחמצת שלך רעננות ללא שום טעם חמיצות בכיכר הלחם שנאפית.

כמה מאכילים?

לפי העין.......
או לחובבי הדיוק - כוס קמח ו3/4 כוס מים .
הטמפרטורה ואיכות המים חשובה.

אני משתמש במי ברז קרים עם תוספת של מים מורתחים - פושרים בקיצור.

אני לא זורק מחמצת אלא אם כן היא לא רועננה כמה ימים טובים, 4-5 ימים.

ת
לחם על
אופה מתחיל
 
הודעות: 23
הצטרף: ב', 23 מאי, 2:42 pm

Re: האכלת השאור

הודעהעל ידי odedg ב ה', 09 מרץ, 9:47 am

אעשה לך סדר בדברים:

שאור צריך לחדש מדי 4 עד 5 ימים בין אם באפיה ובין אם לא.
למתכון של 500 ג' קמח רצוי להוסיף כ- 200 ג' שאור אך אתה יכול לשנות זאת.
אם הוספת 200 ג' החזר כ- 200 ג'. לחידוש ללא אפיה הוצא כחצי והוסף כמות דומה.

חשוב! אל תיצמד לכמויות בגרמים. דאג שהשאור יהיה במרקם חומוס סמיך אך לא קשה. אם תשמור עליו במירקם כזה תצליח איתו בלי לשבור את ראשך במשקלים ובמדידות מיותרות - גם לא בכוסות.

בהצלחה!
odedg
אומן אפייה
 
הודעות: 286
הצטרף: ג', 14 אוקטובר, 12:21 pm

Re: האכלת השאור

הודעהעל ידי ravivo2001 ב ה', 09 מרץ, 1:58 pm

אהלן ת, אהלן עודד.
שניכם הסברתם לי כמה שאור צריך לשים ב500 גרם לחם (ת' אמר 175 גרם, ועודד אמר 200 גרם)...

בין אם הוצאתי 175 גרם או 200 גרם, איזה יחס של קמח-מים אני צריך להחזיר לשאור שלי?
אם הוצאתי 175 גרם מחמצת - להחזיר 87 גרם קמח ו-87 מ"ל מים?
אם הוצאתי 200 גרם - להחזיר 100 קמח ו- 100 מ"ל מים?

עודד - כתבת שלחידוש ללא אפייה עליי "להוציא כחצי ולהוסיף כמות דומה" - התכוונת למה שכתבתי למעלה? או שאתה מתכוון למשהו אחר? אם הוצאתי חצי מכמות השאור, איך אוכל לדעת את היחס של קמח מול מים שאצטרך להחזיר?
קצת קשה לי בלי להיצמד לגרמים - כנראה ocd שאני לוקה בו...

ת' לשאלתך - בשלוש השנים האחרונות, פעם בשבוע אני מכין שש כיכרות לחם שאותם אני מכניס לפריזר והם משמשים אותנו במשך השבוע (2 כוסמין, 2 לבנים, 2 מלא). אני פשוט מנסה לעבור לשימוש בשאור..

בנוסף, כתבת שחובבי הדיוק צריכים להאכיל את המחמצת ביחס של- כוס קמח ו3/4 כוס מים אבל לא כתבת כמה אתה זורק לפני זה.
אז אני חובב דיוק - אני מבין כמה צריך להאכיל, השאלה היא, כמה להוציא? אם אני מכניס כוס קמח ו3/4 מים, כמה להוציא לפניכן (כמה לזרוק)? 2 כוסות מחמצת?

תודה
ravivo2001
שוליה
 
הודעות: 8
הצטרף: ד', 08 מרץ, 8:52 pm

Re: האכלת השאור

הודעהעל ידי odedg ב ה', 09 מרץ, 6:46 pm

הי,

מה שניסיתי לומר לך זה שאין חשיבות רבה לדיוק המתמטי ביחסים.

אני מאכיל את השאור כך: שם בקערה 3 כפות גדושות מאד קמח ומתחיל להוסיף מים בהדרגה. כשהעיסה הופכת רטובה כולה וסמיכה אני מפרק את הגושים שעדיין בעיסה, מוסיף אותה לכלי השאור ומערבב היטב. בלי חישובים ושקילות מיותרות.

גם אני משתמש ב- 100 עד 200 ג' שאור ל- 500 ג' קמח. תלוי בנסיבות והתוצאות מצוינות כי השאור שלי חזק מאד.

שמור על כמות שאור בהתאם לתדירות האפיה ולכמות הבצק שאתה מכין בכל פעם. אם אתה אופה כל 4 ימים 500 ג' קמח אני ממליץ שיהיה לך בקביעות כ- 250 ג' שאור שאותו תמחזר לפי ההסבר שלמעלה. אם הוצאת לבצק רק 100 ג' החזר רק 100 ג' לפי ההסבר הנ"ל רק 2 כפות קמח במקום 3.

הדברים הם פשוטים. חבל לסבך אותם. שמור על מרקם שאור סמיך והוא יעבוד. עם הזמן תקבל את התחושה כי אין תחליף לניסיון.
odedg
אומן אפייה
 
הודעות: 286
הצטרף: ג', 14 אוקטובר, 12:21 pm

Re: האכלת השאור

הודעהעל ידי ravivo2001 ב ה', 09 מרץ, 7:27 pm

היי עודד,
ok, אני אנסה את הגישה שלך..
תודה על הסבלנות
ravivo2001
שוליה
 
הודעות: 8
הצטרף: ד', 08 מרץ, 8:52 pm

Re: האכלת השאור

הודעהעל ידי odedg ב ה', 09 מרץ, 7:34 pm

בכיף. וזכור ליהנות מהתהליך!
odedg
אומן אפייה
 
הודעות: 286
הצטרף: ג', 14 אוקטובר, 12:21 pm

Re: האכלת השאור

הודעהעל ידי שלומי ב ש', 18 מרץ, 5:40 pm

בסוד אגלה לכם, שמחמצת בריאה תתמודד בכבוד גם עם הזנחה של שבועיים ;)

אבל בהחלט ממליץ לרענן את השאור לפחות אחת לשבוע.
שַׁלַּח לַחְמְךָ עַל-פְּנֵי הַמָּיִם, כִּי בְּרֹב הַיָּמִים תִּמְצָאֶנּוּ קוהלת י"א, א'-ב'
שלומי
מנהל האתר
 
הודעות: 895
הצטרף: ד', 13 פברואר, 8:55 am


חזור אל שאור

מי מחובר

משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ואורח אחד