שאור תוסס בלי ריח

איך מכינים שאור? איך מטפלים בו? מה עושים אם הוא מריח לא טוב? כל זאת ועוד בפורום השאור של "הנחתום".

שאור תוסס בלי ריח

הודעהעל ידי צבי ב ג', 10 ינואר, 2:11 pm

שלום.
אני התחלתי לגדל שאור בתחילת שבוע שעבר, ובתחילת ההיריון שאוריל'ה התנהג יפה. אבל ביום החמישי הוא צנח לי.
ניסיתי להוסיף לו עוד מים וקמח, וכלום...
אז חשבתי שאולי זה בגלל הקור העז השורר בימים אלו והפעלתי תנור על 50 מעלות והכנסתי אותו פנימה אחרי כיבוי, התחילו להתפתח בועות גדולות במספר לא רב על פני העולל.
אחר כך בשיטוטי ראיתי שעדיף לשים מגבת רטובה על השאור שיהיה לשמרים לחות (לא כ"כ הבנתי הרי יש נוזלים בעיסה?), אז הוצאתי אותו ושמתיעליו מגבת לחה, וראה זה פלא! שאוריל'ה מתחיל לבעבע יפה.
אך אבוי, אין לעיסה ריח חמוץ כל עיקר!!! ואפילו ריח סתם אין לה...
האם זה בעייתי? אנא, ענו לי אופים מומחים!!! :( :( :(
צבי
שוליה
 
הודעות: 5
הצטרף: ב', 09 ינואר, 12:20 pm

Re: שאור תוסס בלי ריח

הודעהעל ידי odedg ב ג', 10 ינואר, 6:36 pm

אין עשן בלי אש ואין שאור חי ללא ריח חמצמץ ... ;)

זו רק שאלה של ריכוז. אם יש בועות השאור חי. יתכן שמרוב הוספת קמח ומים הורדת את ריכוז השמרים ביחס לכמות העיסה וכך אינך מריח דבר. אך תן לילדים זמן לגדול ולהתרבות והם יתחילו להריח ...
odedg
אומן אפייה
 
הודעות: 284
הצטרף: ג', 14 אוקטובר, 12:21 pm

Re: שאור תוסס בלי ריח

הודעהעל ידי צבי ב ג', 10 ינואר, 8:24 pm

אז מה, להכניס למקרר או לחכות?
ואם לחכות, אז להאכיל כל יום או לא?
צבי
שוליה
 
הודעות: 5
הצטרף: ב', 09 ינואר, 12:20 pm

Re: שאור תוסס בלי ריח

הודעהעל ידי שלומי ב ג', 10 ינואר, 8:39 pm

אם יש תסיסה, יש שמרים... הריח הוא תוצר של פעילות חיידקית בשאור ולכן משתנה מעיסה לעיסה ומשלב לשלב. בשאור צעיר כ"כ, בהחלט ייתכן שהריח יהיה חלש מאוד.
ממליץ לך להאכיל בכוס קמח שיפון מלא ו-3/4 כוס מים ולהניח למספר שעות בחוץ.
שַׁלַּח לַחְמְךָ עַל-פְּנֵי הַמָּיִם, כִּי בְּרֹב הַיָּמִים תִּמְצָאֶנּוּ קוהלת י"א, א'-ב'
שלומי
מנהל האתר
 
הודעות: 895
הצטרף: ד', 13 פברואר, 8:55 am

Re: שאור תוסס בלי ריח

הודעהעל ידי odedg ב ד', 11 ינואר, 11:01 am

וטיפ נוסף ...

אינני ממליץ להכניס שאור לתנור. בטמפרטורה של 50 מעלות השמרים מתחילים למות ואינך יודע אם הטמפרטורה היא אכן 50 מעלות או אף יותר. גם אם אתה רואה בועות גדולות יתכן והן נובעות מהתפשטות של בועות קטנות בגלל החום לכן אל תתרשם מגודל הבועות במקרה דנן. בכל מקרה חשיפה של השאור לטמפרטורה הגבוהה מ- 40 מעלות מסכנת אותו.
odedg
אומן אפייה
 
הודעות: 284
הצטרף: ג', 14 אוקטובר, 12:21 pm

Re: שאור תוסס בלי ריח

הודעהעל ידי צבי ב ד', 11 ינואר, 2:00 pm

ובכן רבותיי...
הודות לעיצותיכם הנבונות, השאור חזר לתסיסה מלאה וריחו מתחיל להריח כמו בירה לבנה, ובגלל התסיסה המרובה הכנסתי למקרר.
נפשי בשאלתי האם טוב עשיתי, או שמא מוטל עלי להמתין עוד מעט למען אשר ריחו ינדוף חמצמץ יותר??
צבי
שוליה
 
הודעות: 5
הצטרף: ב', 09 ינואר, 12:20 pm

Re: שאור תוסס בלי ריח

הודעהעל ידי odedg ב ד', 11 ינואר, 2:58 pm

טוב עשית!
odedg
אומן אפייה
 
הודעות: 284
הצטרף: ג', 14 אוקטובר, 12:21 pm

Re: שאור תוסס בלי ריח

הודעהעל ידי שלומי ב ו', 13 ינואר, 2:26 pm

שוב: לריח אין קשר ליכולת ההתפחה.
הריח החמוץ הוא תוצאה של פעילות חיידקית בשאור (שהיא טובה לפיתוח ארומה וטעם בלחם). מה שמתפיח את הבצק אלה שמרי הבר שבמחמצת.
בהצלחה!
שַׁלַּח לַחְמְךָ עַל-פְּנֵי הַמָּיִם, כִּי בְּרֹב הַיָּמִים תִּמְצָאֶנּוּ קוהלת י"א, א'-ב'
שלומי
מנהל האתר
 
הודעות: 895
הצטרף: ד', 13 פברואר, 8:55 am


חזור אל שאור

מי מחובר

משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ואורח אחד