עמוד 1 מתוך 1

שאור עם שכבה לבנה למעלה

הודעהפורסם: א', 01 ינואר, 11:18 pm
על ידי mayag
בטעות השארתי במקרר שאור בצנצנת לא אטומה (עם בד טטרה מעל ולא עם מכסה אטום), השאור היה שם כשבועיים ויצא עם שכבה לבנה מעט נוקשה למעלה וריח חמוץ. האם לזרוק ולהתחיל מחדש או שזה יכול לעבוד עדיין?
תודה רבה לעוזרים!

Re: שאור עם שכבה לבנה למעלה

הודעהפורסם: ב', 02 ינואר, 8:50 am
על ידי odedg
שאור לא חייב להיות בצנצנת אטומה לכן לא זו הסיבה הישירה לשכבה הזו.
השארת את השאור יותר מידי זמן ללא האכלה ולכן הריח החמוץ החזק והשכבה הלבנה. יתכן ושכבה זו היא עובש אך יתכן שהיא קפאה במקרר ומה שאת רואה זה שאור קפוא. תלוי במרקם שלה - אם ניתן לקלפו זה כנראה עובש. אם זהו גוש מוצק קשה יתכן וזה קרח.
בכל מקרה הסירי את השכבה עם כמחצית מכמות השאור וראי מה מתחתיה.

עצתי, שזהירות בצידה: אם נראה לך שהשאור חי - צבעו כצבע שמנת - קחי כף נקייה והוציאי כמות יפה מהשאור. שימי אותה בכלי והשתמשי בה כביבי שאור. האכילי אותה בכמות יפה של קמח ומים וחדשי את השאור שלך. אם נראה לך שהשאור גמור זרקי אותו והתחילי חדש.

Re: שאור עם שכבה לבנה למעלה

הודעהפורסם: ב', 02 ינואר, 10:42 am
על ידי mayag
תודה רבה על העזרה.
אם כך, השאור יכול להיות מכוסה גם עם הבד במקרר? בכל המתכונים קראתי על צנצנת אטומה אבל אני מאוד חדשה בזה...
שוב תודה ושבוע טוב

Re: שאור עם שכבה לבנה למעלה

הודעהפורסם: ב', 02 ינואר, 2:57 pm
על ידי odedg
אינני מכיר את הבד המדובר.
חשוב לסגור היטב את הכלי כדי למנוע ריחות רעים אך אין חובה באטימה מוחלטת.

Re: שאור עם שכבה לבנה למעלה

הודעהפורסם: ג', 03 ינואר, 10:05 am
על ידי שלומי
יכול להיות גם שהשכבה העליונה פשוט התייבשה - זה יכול לקרות אם השאור נשמר ללא מכסה אטום.