בטעות השארתי במקרר שאור בצנצנת לא אטומה (עם בד טטרה מעל ולא עם מכסה אטום), השאור היה שם כשבועיים ויצא עם שכבה לבנה מעט נוקשה למעלה וריח חמוץ. האם לזרוק ולהתחיל מחדש או שזה יכול לעבוד עדיין?
תודה רבה לעוזרים!
|
שאור עם שכבה לבנה למעלה
5 הודעות
• עמוד 1 מתוך 1
שאור עם שכבה לבנה למעלהבטעות השארתי במקרר שאור בצנצנת לא אטומה (עם בד טטרה מעל ולא עם מכסה אטום), השאור היה שם כשבועיים ויצא עם שכבה לבנה מעט נוקשה למעלה וריח חמוץ. האם לזרוק ולהתחיל מחדש או שזה יכול לעבוד עדיין?
תודה רבה לעוזרים!
Re: שאור עם שכבה לבנה למעלהשאור לא חייב להיות בצנצנת אטומה לכן לא זו הסיבה הישירה לשכבה הזו.
השארת את השאור יותר מידי זמן ללא האכלה ולכן הריח החמוץ החזק והשכבה הלבנה. יתכן ושכבה זו היא עובש אך יתכן שהיא קפאה במקרר ומה שאת רואה זה שאור קפוא. תלוי במרקם שלה - אם ניתן לקלפו זה כנראה עובש. אם זהו גוש מוצק קשה יתכן וזה קרח. בכל מקרה הסירי את השכבה עם כמחצית מכמות השאור וראי מה מתחתיה. עצתי, שזהירות בצידה: אם נראה לך שהשאור חי - צבעו כצבע שמנת - קחי כף נקייה והוציאי כמות יפה מהשאור. שימי אותה בכלי והשתמשי בה כביבי שאור. האכילי אותה בכמות יפה של קמח ומים וחדשי את השאור שלך. אם נראה לך שהשאור גמור זרקי אותו והתחילי חדש.
Re: שאור עם שכבה לבנה למעלהתודה רבה על העזרה.
אם כך, השאור יכול להיות מכוסה גם עם הבד במקרר? בכל המתכונים קראתי על צנצנת אטומה אבל אני מאוד חדשה בזה... שוב תודה ושבוע טוב
Re: שאור עם שכבה לבנה למעלהאינני מכיר את הבד המדובר.
חשוב לסגור היטב את הכלי כדי למנוע ריחות רעים אך אין חובה באטימה מוחלטת.
Re: שאור עם שכבה לבנה למעלהיכול להיות גם שהשכבה העליונה פשוט התייבשה - זה יכול לקרות אם השאור נשמר ללא מכסה אטום.
שַׁלַּח לַחְמְךָ עַל-פְּנֵי הַמָּיִם, כִּי בְּרֹב הַיָּמִים תִּמְצָאֶנּוּ קוהלת י"א, א'-ב'
5 הודעות
• עמוד 1 מתוך 1
מי מחוברמשתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ואורח אחד |
Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group
מבוסס על phpBB.co.il - פורומים בעברית. כל הזכויות שמורות © 2008 - phpBB.co.il. |