מחמצת שאור משיפון - הכנה

איך מכינים שאור? איך מטפלים בו? מה עושים אם הוא מריח לא טוב? כל זאת ועוד בפורום השאור של "הנחתום".

מחמצת שאור משיפון - הכנה

הודעהעל ידי idan1382 ב ב', 12 דצמבר, 9:25 am

היוש!

התחלתי להכין מחמצת שיפון לפי ההוראות באתר. החל מהיןם השני הוספתי קמח כוסמין ומים לפי ההוראות (כתוב להוסיף קמח כפרי אבל בתגובות נמסר שניתן להחליף בקמח כוסמין).
אתמול בערב היה היום השלישי והיה אמורות להופיע בועות. אמנם היו כיסי אוויר אך לא ממש בועות. מרקם המחמצת היה מסטיקי. האם היה נכון להמשיך. לצערי הפורום אינו מאשר את התמונה שרציתי להוסיף.

תודה מראש למסייעים
idan1382
שוליה
 
הודעות: 4
הצטרף: ב', 12 דצמבר, 3:03 am

Re: מחמצת שאור משיפון - הכנה

הודעהעל ידי odedg ב ג', 13 דצמבר, 8:23 am

"מרקם מסטיקי" מעלה בי חשש לקיום עובש. האם המחמצת כולה מסטיקית אחידה או רק קרום קשה למעלה, כמו שמיכה? אם האפשרות הראשונה נכונה זה בסדר. אם השניה - זרוק אותה והתחל מחדש כי היא לא שמישה.

קמחי השיפון והכוסמין כבדים מקמח החיטה ועניים ממנו בגלוטן. לכן הם מגיבים לאט יותר לשמרים מה גם שטמפרטורת הסביבה עתה נמוכה יחסית, מה שמאט עוד את פעילותם. נסה להניח את כלי המחמצת ליד תנור חימום כדי שתהיה לו טמפרטורה של בערך 23-25 מעלות. זה יעורר אותם. אפשר גם להוסיף כפית דבש או סילאן מה שיוסיף להם אנרגיה זמינה.

בהצלחה!
odedg
אומן אפייה
 
הודעות: 286
הצטרף: ג', 14 אוקטובר, 12:21 pm

Re: מחמצת שאור משיפון - הכנה

הודעהעל ידי idan1382 ב ג', 13 דצמבר, 3:23 pm

המרקם המסטיקי היה של כל העיסה ולא היה קרום קשה למעלה. אתמול כשהתעסקתי עם התנור כי אםיתי כמה דברים באמת התפתחו יותר בועות וכמובן לעיסה היה ריח חמות של שמרים. היום הוספתי 400 גרם קמח כוסמין ו400 מ"ל מים כפי שכתוב כאן באתר וערבבתי עם 200 גרם מהעיסה. האם כדאי להוסיף דבש או סילאן בשלב סה או פשוט לתת לזה את השש שעות ולהעביר למקרר?
מה אמור להיות המרקם של שאור על בסיס שיפון שנואגל בקמח כוסמין? זה נוזלי אבל סמיך ונמתח כמו מסטיק עדיין. מקווה שפועל נכון.
idan1382
שוליה
 
הודעות: 4
הצטרף: ב', 12 דצמבר, 3:03 am

Re: מחמצת שאור משיפון - הכנה

הודעהעל ידי idan1382 ב ג', 13 דצמבר, 3:45 pm

עוד שאלה. אחרי שערבבתי את 200 גרם עיסה עם קמח ומים מה עושים עם שארית העיסה שנותרה?

המון תודה על התשובה המפורטת ועל ההדרכה.
idan1382
שוליה
 
הודעות: 4
הצטרף: ב', 12 דצמבר, 3:03 am

Re: מחמצת שאור משיפון - הכנה

הודעהעל ידי odedg ב ג', 13 דצמבר, 5:26 pm

נראה שאתה בדרך הנכונה.
את מה שנותר זרוק או תן לחבר קרוב מתנה. נראה שאין כל צורך להוסיף סילאן או דבש כי התהליך בריא ונכון. פשוט המשך לפי ההנחיות ותיהנה מהתוצאות.
odedg
אומן אפייה
 
הודעות: 286
הצטרף: ג', 14 אוקטובר, 12:21 pm

Re: מחמצת שאור משיפון - הכנה

הודעהעל ידי idan1382 ב ג', 13 דצמבר, 6:58 pm

ושוב המון תודה על ההסבר וההכוונה
idan1382
שוליה
 
הודעות: 4
הצטרף: ב', 12 דצמבר, 3:03 am


חזור אל שאור

מי מחובר

משתמשים הגולשים בפורום זה: Google [Bot] ו 2 אורחים