מחמצת

איך מכינים שאור? איך מטפלים בו? מה עושים אם הוא מריח לא טוב? כל זאת ועוד בפורום השאור של "הנחתום".

מחמצת

הודעהעל ידי לחם על ב ה', 17 נובמבר, 10:27 am

האם במקום אחזקת מחמצת והאכלות חוזרות ונישנות, אפשר לקחת כמות של כ-200 גרם מתוך הבצק שנוצר לאחר תפיחה
ולשמר אותו במקרר?
לחם על
אופה מתחיל
 
הודעות: 23
הצטרף: ב', 23 מאי, 2:42 pm

Re: מחמצת

הודעהעל ידי odedg ב ה', 17 נובמבר, 7:10 pm

עקרונית כן. זו מחמצת על בסיס שמרים תעשייתיים. כמו ביגה או פוליש.
אינני יודע מה תהינה התוצאות כי מעולם לא עשיתי זאת אך תאורטית זה אפשרי.

קח רק בחשבון ששמרים תעשייתיים הם חזקים ומתפיחים מהר. לכן ייתכן והבצק יתקלקל מהר.
odedg
אומן אפייה
 
הודעות: 284
הצטרף: ג', 14 אוקטובר, 12:21 pm

Re: מחמצת

הודעהעל ידי לחם על ב ב', 21 נובמבר, 5:49 pm

תודה

אני שואל על בצק לאחר התפחה עם מחמצת ולא עם שמרים רגילים.
לחם על
אופה מתחיל
 
הודעות: 23
הצטרף: ב', 23 מאי, 2:42 pm

Re: מחמצת

הודעהעל ידי odedg ב ג', 22 נובמבר, 7:27 am

אותו הדבר. אתה אף לא צריך להמתין להתפחה. קרוץ חלק מהבצק המוכן להתפחה ושמור אותו במקרר ללא ההתפחה הסופית.
כמובן סגור היטב בקערה עם ניילון נצמד.
odedg
אומן אפייה
 
הודעות: 284
הצטרף: ג', 14 אוקטובר, 12:21 pm

Re: מחמצת

הודעהעל ידי ארי ב ד', 23 נובמבר, 12:26 pm

זה שיטה צרפתית. שנקראת בצק ישן.
היא מתאימה רק למי שאופה תדיר כלומר פעם-פעמיים בשבוע.
אחרי כמה ימים הבצק הישן ששמרת יתקלקל
ארי
אומן אפייה
 
הודעות: 211
הצטרף: ב', 08 יולי, 12:24 am


חזור אל שאור

מי מחובר

משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ו 2 אורחים