עמוד 1 מתוך 1

קמח כוסמין

הודעהפורסם: ג', 15 נובמבר, 7:47 am
על ידי maya61
בוקר טוב, רציתי לדעת אם יש מתכון מומלץ של לחם מחמצת עם קמח כוסמין וקמח שיפון? עם קליפה קשה... תודה רבה ויום טוב

Re: קמח כוסמין

הודעהפורסם: ד', 16 נובמבר, 6:49 pm
על ידי odedg
את יכולה לקחת כל מתכון ולהסב אותו לפי רצונך.

זכרי רק נא זאת:

קמחי כוסמין ושיפון עניים יותר בגלוטן לכן הלחם יהיה קטן ודחוס יותר.
הגדילי את כמות המים בכ- 10% או אף מעט יותר ביחס לקמח לבן.
השתמשי בכ- 400 ג' שאור ל- 1 ק"ג קמח וזכרי שזמן התפיחה ארוך מאד.

בהצלחה!

Re: קמח כוסמין

הודעהפורסם: ש', 26 נובמבר, 10:26 am
על ידי שלומי
לעניין הקרום הקשה - מומלץ למשוח את הבצק במים לפני שמכניסים אותו לתנור, ובגמר האפייה לכבות את התנור ולהשאיר את הלחם בתוכו מספר דקות נוספות.

Re: קמח כוסמין

הודעהפורסם: ש', 26 נובמבר, 10:55 pm
על ידי noambogner
בעניין הקרום, כל קרום קשה בסוף מתרכך כתוצאה של מעבר לחות מתוך הלחם אל הקרום. במידה ורוצים ליצור קרום קשה לפני הגשה, ניתן להרטיב את הקרום במים להכניס לתנור שחומם מראש ל200 מעלות לעשר דקות.