קמח כוסמין

איך מכינים שאור? איך מטפלים בו? מה עושים אם הוא מריח לא טוב? כל זאת ועוד בפורום השאור של "הנחתום".

קמח כוסמין

הודעהעל ידי maya61 ב ג', 15 נובמבר, 7:47 am

בוקר טוב, רציתי לדעת אם יש מתכון מומלץ של לחם מחמצת עם קמח כוסמין וקמח שיפון? עם קליפה קשה... תודה רבה ויום טוב
maya61
אופה מתחיל
 
הודעות: 12
הצטרף: ו', 25 אפריל, 4:33 pm

Re: קמח כוסמין

הודעהעל ידי odedg ב ד', 16 נובמבר, 6:49 pm

את יכולה לקחת כל מתכון ולהסב אותו לפי רצונך.

זכרי רק נא זאת:

קמחי כוסמין ושיפון עניים יותר בגלוטן לכן הלחם יהיה קטן ודחוס יותר.
הגדילי את כמות המים בכ- 10% או אף מעט יותר ביחס לקמח לבן.
השתמשי בכ- 400 ג' שאור ל- 1 ק"ג קמח וזכרי שזמן התפיחה ארוך מאד.

בהצלחה!
odedg
אומן אפייה
 
הודעות: 284
הצטרף: ג', 14 אוקטובר, 12:21 pm

Re: קמח כוסמין

הודעהעל ידי שלומי ב ש', 26 נובמבר, 10:26 am

לעניין הקרום הקשה - מומלץ למשוח את הבצק במים לפני שמכניסים אותו לתנור, ובגמר האפייה לכבות את התנור ולהשאיר את הלחם בתוכו מספר דקות נוספות.
שַׁלַּח לַחְמְךָ עַל-פְּנֵי הַמָּיִם, כִּי בְּרֹב הַיָּמִים תִּמְצָאֶנּוּ קוהלת י"א, א'-ב'
שלומי
מנהל האתר
 
הודעות: 895
הצטרף: ד', 13 פברואר, 8:55 am

Re: קמח כוסמין

הודעהעל ידי noambogner ב ש', 26 נובמבר, 10:55 pm

בעניין הקרום, כל קרום קשה בסוף מתרכך כתוצאה של מעבר לחות מתוך הלחם אל הקרום. במידה ורוצים ליצור קרום קשה לפני הגשה, ניתן להרטיב את הקרום במים להכניס לתנור שחומם מראש ל200 מעלות לעשר דקות.
noambogner
אופה
 
הודעות: 56
הצטרף: ג', 07 יולי, 5:14 pm


חזור אל שאור

מי מחובר

משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ואורח אחד