שתי שאלות למתחילים

איך מכינים שאור? איך מטפלים בו? מה עושים אם הוא מריח לא טוב? כל זאת ועוד בפורום השאור של "הנחתום".

שתי שאלות למתחילים

הודעהעל ידי Tilson ב ש', 01 אוקטובר, 5:48 pm

שלום לכולם,
מעוניין להתחיל להכין מחמצת, סיבוב שני הקודמת החמיצה לי
יש לי כמה שאלות:
אם אני מעוניין לעשות מחמצת כוסמין, האם גם האכלה של המחמצת צריכה להיות בקמח כוסמין?

מה הכוונה בהידרדציה ואיך מודדים אחוז במחמצת או בלחם?

תודה רבה ושנה טובה
Tilson
שוליה
 
הודעות: 1
הצטרף: א', 27 מרץ, 8:09 pm

Re: שתי שאלות למתחילים

הודעהעל ידי odedg ב א', 02 אוקטובר, 7:45 am

אם תאכיל מחמצת כוסמין בקמח לבן היא תהפוך יותר ויותר למחמצת חיטה כי אחוז הכוסמין ירד בהדרגה.

את ההידרציה מודדים בעת ההכנה: כמות קמח בגרמים / 100 X כמות מים בסמ"ק

שנה טובה!
odedg
אומן אפייה
 
הודעות: 284
הצטרף: ג', 14 אוקטובר, 12:21 pm


חזור אל שאור

מי מחובר

משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ו 2 אורחים