תסיסה מהירה מדי ?

איך מכינים שאור? איך מטפלים בו? מה עושים אם הוא מריח לא טוב? כל זאת ועוד בפורום השאור של "הנחתום".

תסיסה מהירה מדי ?

הודעהעל ידי galp ב א', 18 ספטמבר, 11:00 pm

אהלן,
מנסה להכין שאור לראשונה בחיי, עפ"י מתכון מספר של אבנר לסקין (לפני שמצאתי את האתר הנפלא הזה)
ערבבתי קמח שיפון מלא עם מים וסוכר וכבר תוך פחות מ 24 שעות נראית תסיסה די משמעותית.
האם זה סביר והאם יש להמתין 4 ימים כפי שמצויין במתכון או לעבור לשלב הבא אם יש כבר תסיסה (התחלתי לפני יומיים)
תודה
galp
שוליה
 
הודעות: 2
הצטרף: א', 18 ספטמבר, 7:13 am

Re: תסיסה מהירה מדי ?

הודעהעל ידי odedg ב ב', 19 ספטמבר, 7:03 am

שלום רב,

בטמפרטורות הנוכחיות זה בהחלט סביר.
אפשר לעבור לשלב הבא אך חשוב להגדיל את כמות הקמח/מים בהדרגה. כלומר ליצור בצד עיסה של קמח ומים בכמות זהה לזו הקיימת התוססת - להכפיל את כמות השאור. בשלב הבא לזרוק חצי ולהוסיף כמות זהה וכו'.

בהצלחה.
odedg
אומן אפייה
 
הודעות: 284
הצטרף: ג', 14 אוקטובר, 12:21 pm

Re: תסיסה מהירה מדי ?

הודעהעל ידי galp ב ב', 19 ספטמבר, 8:24 am

תודה.
galp
שוליה
 
הודעות: 2
הצטרף: א', 18 ספטמבר, 7:13 am


חזור אל שאור

מי מחובר

משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ואורח אחד