שימוש בשאור

איך מכינים שאור? איך מטפלים בו? מה עושים אם הוא מריח לא טוב? כל זאת ועוד בפורום השאור של "הנחתום".

שימוש בשאור

הודעהעל ידי Ariel ב ד', 07 ספטמבר, 8:24 am

טוב אז סיימתי להכין את השאור ועכשיו אני מתפנה לשימוש בו.
קודם כל, רציתי לדעת כמה שמרים יבשים יש להוסיף כל עוד השאור צעיר?
שאלה נוספת, האם כשאני מוציא את השאור מהמקרר כדי שישוב לפעילות שעתיים לפני השימוש בו צריך להוציא את כל הצנצנת? ואז ההאכלה מיידית לאחר ההוצאה?
דבר אחרון, בכמה שאור אני יכול להשתמש בבת אחת?
תודה רבה (:
Ariel
שוליה
 
הודעות: 3
הצטרף: ג', 30 אוגוסט, 6:14 pm

Re: שימוש בשאור

הודעהעל ידי odedg ב ד', 07 ספטמבר, 2:15 pm

שתי כפיות שטוחות שמרים יבשים ל- 1 ק"ג קמח יספיקו כי השאור בוודאי פעיל מאד.

בקיץ אפשר להוציא רק שעה אחת קודם. זה מספיק. הוצא את הצנצנת כולה, תן לה לתסוס ואז הפרש את הכמות הנדרשת לכלי אחר. את ההאכלה אתה יכול לבצע מיד או לאחר הכנת הבצק. אין לזה חשיבות רבה כל עוד אין עיכוב של שעות.

תלוי מה כמות הקמח שלך במתכון. אני שם כ- 400 ג' ל- 1 ק"ג קמח. בהתאם לתדירות האפייה אני משאיר שאור כדי שאוכל להשתמש בכל פעם בכחצי כמות ולהאכיל בכמות זהה. אם אתה צריך 400 ג', לדוגמא, כל 4 ימים דאג שבצנצנת יהיו בסביבות 800 ג' שאור. אזי אתה מפריש 400 לאפיה כל ארבעה ימים ומחדש עם 400 ללא האכלות באמצע.
odedg
אומן אפייה
 
הודעות: 284
הצטרף: ג', 14 אוקטובר, 12:21 pm

Re: שימוש בשאור

הודעהעל ידי שלומי ב ה', 08 ספטמבר, 4:48 pm

לא הייתי ממהר להוסיף שמרים יבשים לבצק שאור - אלא מאריך את משך התפיחה.
אפשר לתת לבצק לתפוח 12 ואפילו 18 שעות ללא תוספת שמרים - זה יראה אם השאור בכלל פעיל, ואם כן - התוצאה תהיה מצוינת.
שַׁלַּח לַחְמְךָ עַל-פְּנֵי הַמָּיִם, כִּי בְּרֹב הַיָּמִים תִּמְצָאֶנּוּ קוהלת י"א, א'-ב'
שלומי
מנהל האתר
 
הודעות: 895
הצטרף: ד', 13 פברואר, 8:55 am


חזור אל שאור

מי מחובר

משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ואורח אחד