עמוד 1 מתוך 1

עובש בצנצנת השאור

הודעהפורסם: ה', 01 ספטמבר, 4:03 pm
על ידי Ariel
שלום, ניסיתי להכין מחמצת שאור על פי המדריך באתר ולאחר שהתפתח לי עליה עובש ביום הרביעי רציתי לשאול כמה דברים על מנת שאוכל להכין מחמצת שאור פעילה.

1. האם צריך על פי המדריך שבאתר להתסיס את התערובת מההתחלה בצנצנת אטומה? זה מה שעשיתי ובכל זאת התפתח עובש.
2. האם אכן עד השלב הסופי ביום החמישי צריך לתת לתערובת לנוח בטמפרטורת החדר בין יום ליום?
3. כיצד ניתן למנוע את התפתחות העובש?

וכמובן שאשמח לטיפים נוספים וסודות שנצברו מניסיון (:
תודה רבה רבה מראש (:

Re: עובש בצנצנת השאור

הודעהפורסם: ו', 02 ספטמבר, 8:02 am
על ידי odedg
שלום רב וברוך המצטרף,

הכנת שאור חדש בעונה זו של השנה טומנת בחובה יתרונות גדולים אך גם חסרונות. הטמפרטורות הגבוהות מאפשרות התפתחות מהירה של השאור אך גם מאפשרות לעובש להתפתח במהירות ... ;)

לכן, עצתי לך:
1. הכן את השאור בצלוחית כמודרך וסגור אותה בניילון נצמד. החלף את הניילון כל אימת שאתה עושה שינויים. אל תחזיר את אותו הניילון.
2. ארבעה ימים ראשונים החזק את השאור בטמפרטורת החדר. טמפרטורה של כ- 26 מעלות מצויינת לתסיסה. ביום החמישי כשהתסיסה כבר ברורה הכנס למקרר.
3. והצעה קצת מסוכנת :roll: : אם עדיין לא זרקת את השאור העבש, שפוך בעזרת כף כשני שלישים ממנו וודא שהעובש יצא. בעזרת כף אחרת הוצא ככף מהשאור שבמרכז תחתית הכלי ונסה להריח אותו. אם הריח שלו טוב - חמוץ נעים - אתה יכול להשתמש בו כבייבי שאור שיתחיל את השאור החדש שלך. זה יקצר לך את התהליך כי שמרי הבר כבר התפתחו.

בהצלחה!

Re: עובש בצנצנת השאור

הודעהפורסם: ש', 03 ספטמבר, 10:22 am
על ידי שלומי
ממליץ לעקר את הכלי שבו בכוונתך להשתמש לגידול שאור. לאחר שנוצרת עיסה תקינה, רמת החומציות שלה תמנע, לרוב, התפתחות עובש.

Re: עובש בצנצנת השאור

הודעהפורסם: ש', 03 ספטמבר, 7:28 pm
על ידי Ariel
תודה רבה עודד! לצערי כבר זרקתי את השאור העבש אך התחלתי לגדל שאור חדש על פי המלצתך ועד כה נראה נהדר :mrgreen:

תודה גם לך שלומי, וזו הזדמנות טובה לומר המון תודה על האתר המושקע והמתכונים הנהדרים!