קרום במחמצת

איך מכינים שאור? איך מטפלים בו? מה עושים אם הוא מריח לא טוב? כל זאת ועוד בפורום השאור של "הנחתום".

קרום במחמצת

הודעהעל ידי assi ב ה', 23 יוני, 9:25 am

שלום,
יש לי מחמצת שאור בוגרת (קרוב לשנה), בשבועות האחרונים נוצר לאחר שבוע במקרר קרום, השכבה העליונה בצקית ומתחתיה שאור רך, אוורירי מאוד והרבה פחות בצקי. האם זה נורמלי? פשוט לאחד וזהו? זו תופעה חדשה אצלי..

תודה!
assi
אופה מתחיל
 
הודעות: 20
הצטרף: ו', 20 פברואר, 9:53 am

Re: קרום במחמצת

הודעהעל ידי odedg ב ה', 23 יוני, 5:22 pm

לא נתקלתי מעולם בתופעה כזו אך אילו היה נוצר אצלי קרום הייתי מוציא וזורק אותו כדי שלא לפגוע חלילה באיכות הלחם וכמובן, משתמש בשאר.
odedg
אומן אפייה
 
הודעות: 284
הצטרף: ג', 14 אוקטובר, 12:21 pm

Re: קרום במחמצת

הודעהעל ידי שלומי ב ו', 24 יוני, 10:40 am

קרב לי בעבר. הסרתי את הקרום והאכלתי את השאור, והיה בסדר.

חשוב לבדוק שני דברים:
1. שלא נוצר עובש על הקרום. במקרה שכזה, ממליץ לזרוק את השאור ולהתחיל חדש.
2. שהכלי אטום - ייתכן וזו הסיבה להיווצרות הקרום.
שַׁלַּח לַחְמְךָ עַל-פְּנֵי הַמָּיִם, כִּי בְּרֹב הַיָּמִים תִּמְצָאֶנּוּ קוהלת י"א, א'-ב'
שלומי
מנהל האתר
 
הודעות: 895
הצטרף: ד', 13 פברואר, 8:55 am


חזור אל שאור

מי מחובר

משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ואורח אחד