שאור שלא טופל

איך מכינים שאור? איך מטפלים בו? מה עושים אם הוא מריח לא טוב? כל זאת ועוד בפורום השאור של "הנחתום".

שאור שלא טופל

הודעהעל ידי Hilase2 ב ה', 03 מרץ, 7:01 am

שלום!

יש לי שאור בן כמה חודשים, שלא האכלתי כחודשיים בגלל נסיעה.
הוא היה במקרר כל התקופה, הצטבר עליו נוזל כהה אבל חוץ מזה הריח בסדר (קצת אלכוהולי) ואני לא רואה עובשים שהתפתחו עליו.
האם ניתן להשתמש בו אחרי שבוע-שבועיים של האכלה? או שעדיף לא להסתכן ולזרוק? מבחינה בריאותית בעיקר.

תודה,
הילה
Hilase2
שוליה
 
הודעות: 7
הצטרף: ד', 11 יוני, 11:52 pm

Re: שאור שלא טופל

הודעהעל ידי odedg ב ה', 03 מרץ, 11:02 am

שפכי את המים וראי מה צבעו. אם הוא בהיר וריחו בסדר אז שפכי חצי מהכמות והאכילי בכמות זהה.
אם את חושדת ולוא במעט, אל תסתכני והכיני שאור חדש.
odedg
אומן אפייה
 
הודעות: 284
הצטרף: ג', 14 אוקטובר, 12:21 pm

Re: שאור שלא טופל

הודעהעל ידי שלומי ב ו', 04 מרץ, 5:37 pm

ניתן להשתמש, בהתאם להמלצות שקיבלת מעודד.
שַׁלַּח לַחְמְךָ עַל-פְּנֵי הַמָּיִם, כִּי בְּרֹב הַיָּמִים תִּמְצָאֶנּוּ קוהלת י"א, א'-ב'
שלומי
מנהל האתר
 
הודעות: 895
הצטרף: ד', 13 פברואר, 8:55 am


חזור אל שאור

מי מחובר

משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ו 2 אורחים