שאור פעיל

איך מכינים שאור? איך מטפלים בו? מה עושים אם הוא מריח לא טוב? כל זאת ועוד בפורום השאור של "הנחתום".

שאור פעיל

הודעהעל ידי maya61 ב ג', 02 פברואר, 9:19 am

בוקר טוב, איך אני יודעת שהשאור שיש לי במקרר הוא פעיל? כי יש לו קצת ריח אלכוהול אבל לא נורא !!
תודה
maya61
אופה מתחיל
 
הודעות: 12
הצטרף: ו', 25 אפריל, 4:33 pm

Re: שאור פעיל

הודעהעל ידי odedg ב ג', 02 פברואר, 12:22 pm

הוציאי אותו מהמקרר ובדקי אם מופיעות בועות לאחר שעה-שעתיים. אם צבעו בהיר הוא חי בכל מקרה.
odedg
אומן אפייה
 
הודעות: 284
הצטרף: ג', 14 אוקטובר, 12:21 pm

Re: שאור פעיל

הודעהעל ידי maya61 ב ג', 02 פברואר, 1:26 pm

אמרו לי שכדי לדעת אם המחמצת פעילה מספיק, לוקחים כוס מים מכניסים כפית מחמצת. אם היא צפה סימן שהיא תוססת ומוכנה להכנת לחם. אם היא שוקעת סימן שהיא לא פעילה מספיק, צריך להאכיל אותה ולתת לה לעבוד.... שמעת על דבר כזה?
maya61
אופה מתחיל
 
הודעות: 12
הצטרף: ו', 25 אפריל, 4:33 pm

Re: שאור פעיל

הודעהעל ידי odedg ב ג', 02 פברואר, 2:53 pm

זה נכון, כי כשהיא פעילה היא קלה ולכן היא צפה. אך בדיקה זו מיותרת. לכי על הבדיקה הפשוטה של ראיית בועות.
אם יש לך חששות כלשהם זרקי חצי ממנה והאכילי אותה בכמות זהה לזו שזרקת. זה טוב בכל מקרה כי זה ירענן אותה.
odedg
אומן אפייה
 
הודעות: 284
הצטרף: ג', 14 אוקטובר, 12:21 pm

Re: שאור פעיל

הודעהעל ידי maya61 ב ד', 03 פברואר, 8:07 am

תודה רבה, ויום טוב:)
maya61
אופה מתחיל
 
הודעות: 12
הצטרף: ו', 25 אפריל, 4:33 pm

Re: שאור פעיל

הודעהעל ידי maya61 ב ש', 06 פברואר, 7:48 am

ניסיתי את הבדיקה עם כפית מחמצת בכוס מים, והבצק שקע בתחתית, האמת שזה נראה לי ברור שישקע כי זה עדיין כבד ...אז זה אומר שהמחמצת לא פעילה? אבל לעומת זאת , יש בועות גדולות במחמצת ויש ריח חזק של אלכוהול??!?!?!?! מה שחשוב לי זה לדעת שהמחמצת פעילה שיש ריח של אלכוהול זה לא מפריע לי כי אני אוהבת שהלחם חמצמץ !!!! מה אתה אומר? מה היית עושה? תודה !!
maya61
אופה מתחיל
 
הודעות: 12
הצטרף: ו', 25 אפריל, 4:33 pm

Re: שאור פעיל

הודעהעל ידי odedg ב ש', 06 פברואר, 8:34 am

בצק המחמצת שקע לאחר כמה זמן מחוץ למקרר? אם מייד אז זו לא אינדיקציה. נראה שהיא פעילה.
אם יש ריח חזק של אלכוהול ואולי אף מים למעלה שפכי אותם ורענני את המחמצת - הוציאי כשליש עד חצי מהכמות והשלימי בכמות זהה של קמח ומים ביחס של 3 מים ל- 4 קמח.
odedg
אומן אפייה
 
הודעות: 284
הצטרף: ג', 14 אוקטובר, 12:21 pm


חזור אל שאור

מי מחובר

משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ו 2 אורחים