פיתות

איך מכינים שאור? איך מטפלים בו? מה עושים אם הוא מריח לא טוב? כל זאת ועוד בפורום השאור של "הנחתום".

פיתות

הודעהעל ידי Raz123 ב ה', 28 ינואר, 12:35 am

שלום לכולם!
יש לי שיאור כבן שלושה שבועות, שאור מקמח מלא אך בעיקר מקמח לבן.
לקחתי קצת ממנו,הוספתי קמח וטיפה נוזלים,דבש ושמרים יבשים(הרבה יחסית)
לשתי את הבצק סביבות ה-10 דקות כמו שצריך עד ליצירת רשת מספקת,שמתי בהתפחה,בהתפחה הראשונה בקושי תפח,חילקתי לחתיכות והתפחתי שוב,תפח יותר,אפיתי,הפיתות תפחו קצת,והיה אפשר לראות בועות אוויר אך ממש קטנות,הפיתה יצאה דחוסה,מדוע?
אולי בגלל שעשיתי עם שיאור ולשיאור לוקח זמן לפתח תפיחה?

תודה לעוזרים!
Raz123
אופה מתחיל
 
הודעות: 37
הצטרף: ד', 23 דצמבר, 7:35 pm

Re: פיתות

הודעהעל ידי odedg ב ה', 28 ינואר, 10:12 am

זה ודאי לא בגלל השאור. אתה מספר לנו ששמת הרבה שמרים יבשים. השמרים היבשים חזקים ולכן גם מהירים הרבה יותר משמרי השאור, לכן פעולתם כאילו מבטלת את פעולת שמרי השאור. הופכת אותה לזניחה. זה כמו הסיפור על העכבר והפיל שרצים יחד והעכבר אומר: "תראה כמה אבק אנחנו עושים!" ...

אז מה כן? יתכן שבגלל היחס בין כמות הקמח הלבן לקמח המלא. ככל שיהיה יותר קמח מלא הבצק יהיה יותר דחוס. פחות סביר אך יתכן שהסיבה היא פעילות חלשה של השמרים מסיבה כלשהי. אולי טמפרטורה?
odedg
אומן אפייה
 
הודעות: 284
הצטרף: ג', 14 אוקטובר, 12:21 pm

Re: פיתות

הודעהעל ידי Raz123 ב ה', 28 ינואר, 4:10 pm

odedg כתב:זה ודאי לא בגלל השאור. אתה מספר לנו ששמת הרבה שמרים יבשים. השמרים היבשים חזקים ולכן גם מהירים הרבה יותר משמרי השאור, לכן פעולתם כאילו מבטלת את פעולת שמרי השאור. הופכת אותה לזניחה. זה כמו הסיפור על העכבר והפיל שרצים יחד והעכבר אומר: "תראה כמה אבק אנחנו עושים!" ...

אז מה כן? יתכן שבגלל היחס בין כמות הקמח הלבן לקמח המלא. ככל שיהיה יותר קמח מלא הבצק יהיה יותר דחוס. פחות סביר אך יתכן שהסיבה היא פעילות חלשה של השמרים מסיבה כלשהי. אולי טמפרטורה?


אהלן עודד :)
סביבת ההתפחה בהתפחה הראשונה הייתה יחסית קרה,בקור החדר לאורך כשעה,בהתפחה השנייה כבר חיממתי תנור והכנסתי והבצק תפח טיפה יותר (לאורך כ45 דקות)
אולי באמת בגלל שהתפחתי לאורך זמן קצר בקור שכזה?
Raz123
אופה מתחיל
 
הודעות: 37
הצטרף: ד', 23 דצמבר, 7:35 pm

Re: פיתות

הודעהעל ידי odedg ב ה', 28 ינואר, 5:02 pm

בהחלט אפשרי.
בטמפרטורה של פחות מ- 20 מעלות פעילות השמרים איטית מאד.
odedg
אומן אפייה
 
הודעות: 284
הצטרף: ג', 14 אוקטובר, 12:21 pm


חזור אל שאור

מי מחובר

משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ואורח אחד