שמירת לחם השאור

איך מכינים שאור? איך מטפלים בו? מה עושים אם הוא מריח לא טוב? כל זאת ועוד בפורום השאור של "הנחתום".

שמירת לחם השאור

הודעהעל ידי yehuditgal ב ד', 20 ינואר, 10:13 am

כל אחד אומר לי משהו אחר. האם אפשר לשמור את הלחם שאור
לאחר האפיה כמובן, במקרר? אמרו לי שהמקרר מזיק לשאור.
או שאפשר להשאיר בחוץ עטוף בשקית ניילון כמה ימים?
על תשובתך אודה.
yehuditgal
שוליה
 
הודעות: 2
הצטרף: א', 17 ינואר, 5:19 pm

Re: שמירת לחם השאור

הודעהעל ידי פסקל ב ד', 20 ינואר, 10:56 am

היי,
מתנצל מראש שגם אני אומר משהו אחר ;) אבל הנה המלצה על דרך שמנסיוני הכי שומרת על הטריות ועל הטעם של לחם שאור:
לפרוס את הלחם הטרי לאחר שהתקרר לגמרי, להכניס את הפרוסות לשקית ניילון, לסגור את השקית היטב ולשמור במקפיא.
ניתן להפשיר את הפרוסות בחימום קצר במיקרו (20-30 שניות).
פסקל
אומן אפייה
 
הודעות: 205
הצטרף: ב', 15 אוקטובר, 9:59 pm

Re: שמירת לחם השאור

הודעהעל ידי odedg ב ד', 20 ינואר, 12:49 pm

קודם כל - אין דין לחם שאור שונה מדין לחם אחר.
אני מחלק את הבצק לשניים וכך מקבל 2 לחמים. מאחד אנחנו נהנים כשהוא טרי ואת חציו אני משאיר במקרר ליום המחרת. את השני אני מחלק לשניים ומקפיא את החצאים כשהם ארוזים בשקית נילון.
זה שומר על הטריות ועל הטעם הטוב.
odedg
אומן אפייה
 
הודעות: 284
הצטרף: ג', 14 אוקטובר, 12:21 pm

Re: שמירת לחם השאור

הודעהעל ידי Shaiko ב ה', 21 ינואר, 10:00 am

אנחנו פורסים את הלחם לפרוסות אחרי שהתקרר, עוטפים בניילון נצמד ומקפיאים, כך כל פעם אפשר להוציא פרוסה-שתיים ולא חייבים להפשיר את כל הכיכר.
את ההפשרה אנחנו לעתים עוטפים (עוטפים טוב!) בנייר כסף ומכניסם לתנור לכמה דקות, הלחם יוצא כאילו נאפה לפני רגע! עם אפקט הריח והלחות שנשמרת ;)
מומלץ מאוד!
Shaiko
אופה מתחיל
 
הודעות: 28
הצטרף: א', 07 יוני, 12:25 am

Re: שמירת לחם השאור

הודעהעל ידי שלומי ב ו', 22 ינואר, 5:13 pm

אני ממליץ להימנע מלהכניס לחם למקרר. מניסיוני, פנים הלחם מתייבש והוא אינו שומר על טריותו.
מצטרף להמלצות החברים: להקפיא את הלחם (פרוס או לא) ולחמם לפני האכילה.
שַׁלַּח לַחְמְךָ עַל-פְּנֵי הַמָּיִם, כִּי בְּרֹב הַיָּמִים תִּמְצָאֶנּוּ קוהלת י"א, א'-ב'
שלומי
מנהל האתר
 
הודעות: 895
הצטרף: ד', 13 פברואר, 8:55 am

Re: שמירת לחם השאור

הודעהעל ידי odedg ב ש', 23 ינואר, 11:40 am

שלומי כתב:מניסיוני, פנים הלחם מתייבש והוא אינו שומר על טריותו.

הי שלומי,
לא ציינתי זאת אך גם במקרר הוא, כמובן, עטוף היטב בניילון ולמחרת הוא בסדר גמור. כמובן לא טרי אך לא יבש.
odedg
אומן אפייה
 
הודעות: 284
הצטרף: ג', 14 אוקטובר, 12:21 pm

Re: שמירת לחם השאור

הודעהעל ידי Guy ב ש', 30 ינואר, 1:29 pm

הטמפרטורה במקרר גורמת ללחם להפוך להיות עבש (stale).

https://en.wikipedia.org/wiki/Staling
Guy
אופה מתחיל
 
הודעות: 25
הצטרף: ב', 23 יוני, 10:06 pm


חזור אל שאור

מי מחובר

משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ו 2 אורחים