מחמצת

איך מכינים שאור? איך מטפלים בו? מה עושים אם הוא מריח לא טוב? כל זאת ועוד בפורום השאור של "הנחתום".

מחמצת

הודעהעל ידי maya61 ב ג', 05 ינואר, 12:45 pm

היי שלומי, יש לי מחמצת במקרר כ- חודשיים וכל שבוע וחצי אני מוסיפה כוס קמח וחצי כוס מים, המחמצת מריחה מעולה !! אני לא זורקת מהמחמצת כוס אלא רק מוסיפה- שאלתי היא: האם המחמצת לא תהיה טובה? כי יש כאלה שאמרו שהיא ראויה למאכל אדם , מה דעתך?
maya61
אופה מתחיל
 
הודעות: 12
הצטרף: ו', 25 אפריל, 4:33 pm

Re: מחמצת

הודעהעל ידי odedg ב ג', 05 ינואר, 3:21 pm

אמנם היפנית את שאלתך לשלומי אך אומר לך ששאלתך אינה ברורה דיה. למה כוונתך "ראויה למאכל אדם"?
מחמצת היא בצק שמרים ומשכך היא ראויה למאכל - מי שאוהב מאכלים חמוצים להחריד ... ;)

אם את רק מוסיפה ולא מוציאה את פשוט מגדילה את הכמות. גם רצוי להוריד כדי לרענן אותה.

מקווה שעניתי.
odedg
אומן אפייה
 
הודעות: 284
הצטרף: ג', 14 אוקטובר, 12:21 pm

Re: מחמצת

הודעהעל ידי שלומי ב ג', 05 ינואר, 4:09 pm

הוצאת חלק מהכמות נועדה להפחית את ריכוז הלקטובצילים, חיידקים המפרישים חומצת חלב, בעיסה. הרענון מאפשר לשאור לשמור על רמת חומציות נמוכה יחסית, ולהפשיע פחות על טעם הלחם.
אם את אוהבת לחם חמוץ - אין שום מניעה במה שאת עושה. זה בהחלט ראוי למאכל (כלומר - לא מזיק).
שַׁלַּח לַחְמְךָ עַל-פְּנֵי הַמָּיִם, כִּי בְּרֹב הַיָּמִים תִּמְצָאֶנּוּ קוהלת י"א, א'-ב'
שלומי
מנהל האתר
 
הודעות: 895
הצטרף: ד', 13 פברואר, 8:55 am

Re: מחמצת

הודעהעל ידי maya61 ב ד', 06 ינואר, 7:26 am

תודה שלומי ותודה עודד
אני חששתי שבזה שאני לא מוציאה קמח אלא רק מוסיפה [url]אני מחלישה את המחמצת[/url][u]....[/u]
ומישהי , באיזה פורום, כתבה לי שאני עושה ככה, אז המחמצת לא תהיה ראויה למאכל - וזה נראה היה לי די מוזר !!!
maya61
אופה מתחיל
 
הודעות: 12
הצטרף: ו', 25 אפריל, 4:33 pm

Re: מחמצת

הודעהעל ידי ארי ב ב', 11 ינואר, 11:33 am

מוזר זה לא.
זה בהחלט בריא למחמצת שאור להפריש ממנה את הכמות שאת מאכילה.
עם החלק שהפרשת את יכולה לאפות לחם או לזרוק לפח או לתת למישהו.
זה בריא למחמצת.
ארי
אומן אפייה
 
הודעות: 211
הצטרף: ב', 08 יולי, 12:24 am

Re: מחמצת

הודעהעל ידי ירושלמי ב ב', 18 ינואר, 6:16 pm

ניתן להכין מהמחמצת קרקרים חביבים וטעימים
פשוט לרדד לעלה של כמה מ"מ, להכניס לכמה דקות לתנור
והתוצאה מפתיעה
קרקר שאור.jpg
אין לך את ההרשאות המתאימות על מנת לצפות בקובץ המצורף להודעה זאת.
ירושלמי
אופה מומחה
 
הודעות: 116
הצטרף: א', 02 פברואר, 5:15 pm

Re: מחמצת

הודעהעל ידי פסקל ב ב', 18 ינואר, 7:05 pm

תודה על הרעיון.
ממליץ גם להכין מהמחמצת שמוציאים קרפ. יוצא נהדר!
פסקל
אומן אפייה
 
הודעות: 205
הצטרף: ב', 15 אוקטובר, 9:59 pm


חזור אל שאור

מי מחובר

משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ואורח אחד