הכנת סטרטר ממחמצת

איך מכינים שאור? איך מטפלים בו? מה עושים אם הוא מריח לא טוב? כל זאת ועוד בפורום השאור של "הנחתום".

Re: הכנת סטרטר ממחמצת

הודעהעל ידי odedg ב ה', 24 דצמבר, 2:50 pm

אם הריח טוב, צבעה צהוב-חום בהיר ויש בועות לאחר כחצי שעה או אף יותר של שהיה מחוץ למקרר אז היא טובה לשימוש.
odedg
אומן אפייה
 
הודעות: 284
הצטרף: ג', 14 אוקטובר, 12:21 pm

Re: הכנת סטרטר ממחמצת

הודעהעל ידי שלום ב ה', 24 דצמבר, 5:53 pm

יש מעט בועות אולי בגלל שהיה במקרר הוצאתי החוצה ואשתמש בו בעוד 3 בערך . ממש תודה לכם
שלום
אופה מתחיל
 
הודעות: 20
הצטרף: א', 06 דצמבר, 8:02 am

Re: הכנת סטרטר ממחמצת

הודעהעל ידי שלום ב ו', 25 דצמבר, 1:23 pm

שלום לכם יש לכם מתכון שנקרא ״לחם לבן מושלם״במכון צריך להכין פוליש מישהו שאל אם ניתן להמיר לשאור ועניתם שניתן וכתוב לשים 200 גרם שאור הפוליש מורכב מ200 מים ו200 קמח יחד 400 גרם למה רק 200 שאור תודה
שלום
אופה מתחיל
 
הודעות: 20
הצטרף: א', 06 דצמבר, 8:02 am

Re: הכנת סטרטר ממחמצת

הודעהעל ידי שלום ב א', 27 דצמבר, 5:40 pm

שבוע טוב איזה כמות מחמצת ניתן להוסיף לבצק מקדים פוליש או ביגה שיש בהם 200 גרם קמת ובכלל מה היחס תודה . אני משתמש בשאור שיפון תודה
שלום
אופה מתחיל
 
הודעות: 20
הצטרף: א', 06 דצמבר, 8:02 am

Re: הכנת סטרטר ממחמצת

הודעהעל ידי odedg ב ב', 28 דצמבר, 8:49 am

אני לא מבין מדוע אתה מסתבך. אל תקדים את המאוחר.
בצעדיך הראשונים למד לשלוט קודם כל בלחם שאור מחד ובלחם עם סטארטר מאידך בנפרד.
כשתשלוט במלאכת האפיה בשתי הדרכים תוכל לשלב שאור וסטארטר בהצלחה מתוך תחושה אישית ואזי לא תזדקק למתכון או להוראות מוכנות.
odedg
אומן אפייה
 
הודעות: 284
הצטרף: ג', 14 אוקטובר, 12:21 pm

Re: הכנת סטרטר ממחמצת

הודעהעל ידי שלום ב ב', 28 דצמבר, 11:47 am

אוקיי תודה
שלום
אופה מתחיל
 
הודעות: 20
הצטרף: א', 06 דצמבר, 8:02 am

Re: הכנת סטרטר ממחמצת

הודעהעל ידי שלום ב ד', 06 ינואר, 10:43 am

שלום לכם במידה והבצק תפח מדי ונראה שירד הנפח האם מצב הבצק בלתי הפיך או ניתן להצילו ע״י לישה חוזרת הוצאת אויר והתפחה חוזרת ? תודה
שלום
אופה מתחיל
 
הודעות: 20
הצטרף: א', 06 דצמבר, 8:02 am

Re: הכנת סטרטר ממחמצת

הודעהעל ידי odedg ב ד', 06 ינואר, 11:55 am

אם זה אחרי התפחה ראשונה בוודאי אפשר להציל אותו ע"י לישה חוזרת והוצאת אויר. לדעתי גם אחרי התפחה שניה.
בכל מקרה, אם זה קרה, לוש שנית. אין לך מה להפסיד. רק מה להרויח.
odedg
אומן אפייה
 
הודעות: 284
הצטרף: ג', 14 אוקטובר, 12:21 pm

Re: הכנת סטרטר ממחמצת

הודעהעל ידי שלום ב ד', 06 ינואר, 1:11 pm

אחלה תודה
שלום
אופה מתחיל
 
הודעות: 20
הצטרף: א', 06 דצמבר, 8:02 am

Re: הכנת סטרטר ממחמצת

הודעהעל ידי שלום ב ה', 14 ינואר, 3:53 pm

שלום לכם ניסיתי מספר פעמים לשאול בעניין הקשר בין מחמצת שאור לבין בצק מקדים ביגה או פוליש וקיבלתי תשובה שאני עדיין בחיתולי בתחום וזה נכון מאוד אני רוצה לדעת אם יש מתכון ללחם אם ביגה או פוליש ואני רוצה לשלב מחמצת שאור איפה צריך לשלב אותו בהכנת הבצק המקדים או בבצק הסופי תודה לכם
שלום
אופה מתחיל
 
הודעות: 20
הצטרף: א', 06 דצמבר, 8:02 am

הקודםהבא

חזור אל שאור

מי מחובר

משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ואורח אחד