הכנת סטרטר ממחמצת

איך מכינים שאור? איך מטפלים בו? מה עושים אם הוא מריח לא טוב? כל זאת ועוד בפורום השאור של "הנחתום".

Re: הכנת סטרטר ממחמצת

הודעהעל ידי שלום ב ו', 18 דצמבר, 1:53 pm

נזכרתי בעוד בעייה שיש לי אחרי התפחה ראשונה אני מחלק את הבצק ללחמים קטנים ואני מסדר אותם בנייר אפייה במגש ומכסה בשקית אשפה ואז השקית נדבקת לבצק והורסת את צורת הלחם איך אתם ממליצים להתפיח ? תודה
שלום
אופה מתחיל
 
הודעות: 20
הצטרף: א', 06 דצמבר, 8:02 am

Re: הכנת סטרטר ממחמצת

הודעהעל ידי odedg ב ו', 18 דצמבר, 2:23 pm

במתכון הספציפי הזה היתה כבר לישה שניה אחרי התפחה ראשונה חלקית.
כשכתוב לא להוציא אויר הכוונה היא לא להפריע לתהליך התפיחה הסופי שכבר החל. זהו מתכון עם תהליך ייחודי. היצמד אליו.
מה שכתבתי למעלה הוא יותר כללי.
odedg
אומן אפייה
 
הודעות: 284
הצטרף: ג', 14 אוקטובר, 12:21 pm

Re: הכנת סטרטר ממחמצת

הודעהעל ידי שלום ב א', 20 דצמבר, 5:49 pm

ערב טוב אפיתי לחם לבן שאור יצא ממש טעים ותפח יפה אבל לא קיבלתי את הצבע הצהבהב כתום כמו בתמונה אלא לבן יותר . אפיתי במצב סטאטי ב220 מעלות בתבנית רגילה כ35 דקות שמתי סיר עם מים בתחתית התנור . רוצה לדעת כיצד ניתן לקבל צבע לחם כמו בתמונה . תודה
שלום
אופה מתחיל
 
הודעות: 20
הצטרף: א', 06 דצמבר, 8:02 am

Re: הכנת סטרטר ממחמצת

הודעהעל ידי odedg ב ב', 21 דצמבר, 9:07 am

הכל עניין של זמן אפיה. כנראה שהיית צריך לאפות יותר זמן ב- 220 מעלות. אם אתה רואה שהלחם בהיר מידי בזמן ההוצאה מהתנור הכנס אותו לזמן נוסף. אין עם זה כל בעיה. זמן אפיה במתכון אינו תורה מסיני ויכול להשתנות מגודל לחם אחד לאחר ומתנור אחד לאחר.
odedg
אומן אפייה
 
הודעות: 284
הצטרף: ג', 14 אוקטובר, 12:21 pm

Re: הכנת סטרטר ממחמצת

הודעהעל ידי שלום ב ב', 21 דצמבר, 10:19 am

תודה בכל מקרה יצא טעים מאוד. קניתי אבן שמוט אבל אין לי את הרשת של התנור להניח האבן יש דרך אחרת להשתמש בו?
שלום
אופה מתחיל
 
הודעות: 20
הצטרף: א', 06 דצמבר, 8:02 am

Re: הכנת סטרטר ממחמצת

הודעהעל ידי odedg ב ב', 21 דצמבר, 11:21 am

אפשר פשוט על רצפת התנור. אבל כדאי שתנסה למצוא רשת כזו.
odedg
אומן אפייה
 
הודעות: 284
הצטרף: ג', 14 אוקטובר, 12:21 pm

Re: הכנת סטרטר ממחמצת

הודעהעל ידי שלום ב ב', 21 דצמבר, 1:20 pm

אוקיי תודה רבה
שלום
אופה מתחיל
 
הודעות: 20
הצטרף: א', 06 דצמבר, 8:02 am

Re: הכנת סטרטר ממחמצת

הודעהעל ידי שלום ב ג', 22 דצמבר, 8:26 am

בוקר טוב אני יודע שבחלה בודקים אם רשת הגלוטן מפותחת מספיק חותכים חתיכה ומנסים למתוח אותה בידיים לצורה של מלבן במידה ולא נקרעת הגענו לרשת גלוטן אופטימלית כעת שתי שאלות האם גם בלחם ניתן לבדוק כך ואם לא כיצד בודקים . מה קורה אם לשנו יותר מדי . תודה רבה
שלום
אופה מתחיל
 
הודעות: 20
הצטרף: א', 06 דצמבר, 8:02 am

Re: הכנת סטרטר ממחמצת

הודעהעל ידי odedg ב ג', 22 דצמבר, 6:27 pm

יש מספר דרכים לבדוק את איכות רשת הגלוטן. אין צורך לעשות את מה שתיארת. אפשר פשוט לנסות למתוח מעט מקום בבצק בעזרת בוהני הידיים.
עם הזמן והניסיון לא תזדקק גם לזה כי תרגיש את הבצק.

אם לשים יתר על המידה רשת הגלוטן תיקרע - מה שאנו מכנים "בצק שרוף" - ולא ניתן לאחות אותו עוד. אפשר, אמנם, עדיין לאפות אותו ויהיה לחם אך הוא לא יהיה לחם "מקצועי".
odedg
אומן אפייה
 
הודעות: 284
הצטרף: ג', 14 אוקטובר, 12:21 pm

Re: הכנת סטרטר ממחמצת

הודעהעל ידי שלום ב ה', 24 דצמבר, 1:36 pm

יש לי מחמצת שיפון לפי מתכון שלכם ביום שלישי האכלתי מחמצת והוצאתי 200 גרם מחמצת ושמתי בקערה ניפרדת לה ישתמש בה היום היא מריחה בסדר אבל נראית דלוחה משהו כדאי להשתמש בה?
שלום
אופה מתחיל
 
הודעות: 20
הצטרף: א', 06 דצמבר, 8:02 am

הקודםהבא

חזור אל שאור

מי מחובר

משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ואורח אחד