הכנת סטרטר ממחמצת

איך מכינים שאור? איך מטפלים בו? מה עושים אם הוא מריח לא טוב? כל זאת ועוד בפורום השאור של "הנחתום".

הכנת סטרטר ממחמצת

הודעהעל ידי שלום ב א', 13 דצמבר, 10:53 am

שמח שאני משתמש באתר הנפלא שלכם . הכנתי לפני כשבועיים מחמצת שיפון לפי מתכון שלכם. יום רביעי לקחתי 300 גרם מה מחמצת ו170 קמח 130 מים ביום שישי אפיתי והבצק לא תפח מה נראה לכם הבעייה? תודה
שלום
אופה מתחיל
 
הודעות: 20
הצטרף: א', 06 דצמבר, 8:02 am

Re: הכנת סטרטר ממחמצת

הודעהעל ידי odedg ב א', 13 דצמבר, 5:12 pm

ברוך המצטרף!

חסרים לי פרטים - מה עשית עם המחמצת ועם הבצק בין רביעי ושישי? היכן איחסנת אותם?
האם התכוונת לאפות לחם עם יחס של מחמצת לבצק של 2 ל-1 בקרוב?

לא מובן לי לכן קשה לי להשיב לך.
odedg
אומן אפייה
 
הודעות: 284
הצטרף: ג', 14 אוקטובר, 12:21 pm

Re: הכנת סטרטר ממחמצת

הודעהעל ידי שלום ב א', 13 דצמבר, 6:48 pm

ברור לי שעשיתי בלאגן עדיף לי שתתן לי הנחיות איך להכין סטרטר כמה מחמצת וכמה מים וקמח כמה זמן לפני אפייה להכין וכיצד לאחסן תודה תודה
שלום
אופה מתחיל
 
הודעות: 20
הצטרף: א', 06 דצמבר, 8:02 am

Re: הכנת סטרטר ממחמצת

הודעהעל ידי odedg ב א', 13 דצמבר, 7:48 pm

קודם כל, אם יש לך שאור אינך חייב להכין סטארטר. אפשר, אמנם, לשלב ביניהם אך זה לשיקולך.
סטארטר אתה מכין מספר שעות עד יום אחד קודם. אישית, אילו רציתי לשלב ביניהם, הייתי מפריד ביניהם. כלומר, הייתי מכין סטארטר ולהכנת הבצק הסופי הייתי מוסיף את הסטארטר ואת השאור, כל אחד בנפרד.
אני מבין שאתה די מתחיל. לכן עצתי לך לא לערבב ביניהם כרגע. עשה או סטארטר או השתמש בשאור שלך כי זה יסבך אותך עם כמות המים והקמח. כשתגיע למצב שאתה מנוסה דייך לחוש את רכות הבצק אז תעשה כחפצך.

בהצלחה!
odedg
אומן אפייה
 
הודעות: 284
הצטרף: ג', 14 אוקטובר, 12:21 pm

Re: הכנת סטרטר ממחמצת

הודעהעל ידי שלום ב ב', 14 דצמבר, 10:22 am

צודק אני די מתחיל ומאוד רוצה ללמוד לאפות לחם מקבל את הצעתך תודה רבה
שלום
אופה מתחיל
 
הודעות: 20
הצטרף: א', 06 דצמבר, 8:02 am

Re: הכנת סטרטר ממחמצת

הודעהעל ידי שלומי ב ב', 14 דצמבר, 2:42 pm

מציע שתתחיל בהכנת לחם שאור לבן (יש מתכון באתר), זה מתכון בסיסי שיסייע לך להכיר את השאור ולהתנסות בעבודה אתו.
שַׁלַּח לַחְמְךָ עַל-פְּנֵי הַמָּיִם, כִּי בְּרֹב הַיָּמִים תִּמְצָאֶנּוּ קוהלת י"א, א'-ב'
שלומי
מנהל האתר
 
הודעות: 895
הצטרף: ד', 13 פברואר, 8:55 am

Re: הכנת סטרטר ממחמצת

הודעהעל ידי שלום ב ד', 16 דצמבר, 10:53 am

בוקר טוב אחרי עיון במתכונים שלכם לא מצאתי מתכון לאפיית חלות עם שאור האם יש מתכון כזה יש לי מחמצת שיפון ממתכון שלכם אם יש מתכון כזה אשמח לקבל תודה
שלום
אופה מתחיל
 
הודעות: 20
הצטרף: א', 06 דצמבר, 8:02 am

Re: הכנת סטרטר ממחמצת

הודעהעל ידי שלום ב ו', 18 דצמבר, 8:51 am

שלום לכם הכנתי לחם לבן עם שאור ההתפחה ראשונה הייתה מצויינת שחילקתי ללחמים הכל ירד לא הוצאתי אוויר אחרי התפחה ראשונה הלחמים יצאו שטוחים מה לדעתכם הבעייה תודה
שלום
אופה מתחיל
 
הודעות: 20
הצטרף: א', 06 דצמבר, 8:02 am

Re: הכנת סטרטר ממחמצת

הודעהעל ידי odedg ב ו', 18 דצמבר, 10:53 am

אחרי התפחה ראשונה וחלוקה (אם יש כזו) חשוב מאד ללוש פעם נוספת כדי להכניס אויר רווי חמצן לשמרים שבבצק.
אם לא עושים כן השמרים גומרים את החמצן שבבצק ונכנסים לנשימה אן-אירובית שהיא איטית הרבה יותר.
odedg
אומן אפייה
 
הודעות: 284
הצטרף: ג', 14 אוקטובר, 12:21 pm

Re: הכנת סטרטר ממחמצת

הודעהעל ידי שלום ב ו', 18 דצמבר, 1:45 pm

תודה במתכון כתוב לא להוציא אוויר כנראה לא הבנתי את המשמעות תודה אחלהך
שלום
אופה מתחיל
 
הודעות: 20
הצטרף: א', 06 דצמבר, 8:02 am

הבא

חזור אל שאור

מי מחובר

משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ואורח אחד