האכלת השאור

איך מכינים שאור? איך מטפלים בו? מה עושים אם הוא מריח לא טוב? כל זאת ועוד בפורום השאור של "הנחתום".

האכלת השאור

הודעהעל ידי Shaiko ב ו', 06 נובמבר, 8:17 am

יש לי משהו כמו 250 גרם שאור (בן חצי שנה) שממנו אני תמיד מוציא בלילה לפני ההכנה 70גר ומאכיל את השאור ב 70 קמח ו70 מים ומאכיל גם את מה שהוצאתי ב 70 קמח ו70 מים שעם זה ביום שאחרי אני בעצם יוצר את הפוליש...
עד כאן הכל טוב (אני חושב...)

אתמול האכלתי את השאור שוב ואת ה 70 שהוצאתי האכלתי ב 70 שיפון ובטעות 140 מים...השארתי כל הלילה במקרר, השאור הבסיסי החל לעבוד מעולה והחלק שהוצאתי נשאר מאוד נוזלי, לא פעיל בכלל ובאופן כללי נראה ״חלש״.. אני לא בטוח שאפשר יהיה להכין מזה את הג׳פטינטת הנפלאות שבאתר והשלה היא מה עושים?
האם להוציא שוב 70 מהשאור הבסיסי של, להכין חדש ולהתעכב ביום או שאפשר פשוט להוסיף קצת קמח ...? או קמח ועוד שאור או...מה?
Shaiko
אופה מתחיל
 
הודעות: 28
הצטרף: א', 07 יוני, 12:25 am

Re: האכלת השאור

הודעהעל ידי פסקל ב ו', 06 נובמבר, 9:08 am

1. תוסיף קמח על מנת להשוות את ההידרציה להידרציה המקורית ותן לשאור "לעבוד". יש סיכוי רב שיתאושש.
2. ככלל, רצוי מאוד לא להסתפק בהאכלה בכמות שהוצאת, ללא קשר לכמת השאור שהאכלת. על מנת לשמר פעילות מיטבית השאור ולמנוע חומציות (וחמיצות) יתר, מומלץ להאכיל בכמות לפחות שווה לכמות אותה מאכילים ורצוי אף יותר גדולה.
פסקל
אומן אפייה
 
הודעות: 205
הצטרף: ב', 15 אוקטובר, 9:59 pm

Re: האכלת השאור

הודעהעל ידי odedg ב ו', 06 נובמבר, 9:16 am

אני הייתי פשוט מוסיף קמח כדי להסמיך את הפוליש ולהוסיף עמילן לשמרים וממתין לראות. אין לי ניסיון בזה כך שזו השערה בלבד.
odedg
אומן אפייה
 
הודעות: 284
הצטרף: ג', 14 אוקטובר, 12:21 pm

Re: האכלת השאור

הודעהעל ידי Shaiko ב ו', 06 נובמבר, 10:26 am

odedg כתב:אני הייתי פשוט מוסיף קמח כדי להסמיך את הפוליש ולהוסיף עמילן לשמרים וממתין לראות. אין לי ניסיון בזה כך שזו השערה בלבד.


פסקל כתב:1. תוסיף קמח על מנת להשוות את ההידרציה להידרציה המקורית ותן לשאור "לעבוד". יש סיכוי רב שיתאושש.


תודה רבה

אכן הוספתי קצת קמח וכבר רואים קצת בועות, הוא בהחלט מתאושש. חשבתי שבשביל האפיה של היום אוכל להוסיף גם ממסת השאור ה"בריאה" שלי.

פסקל כתב:2. ככלל, רצוי מאוד לא להסתפק בהאכלה בכמות שהוצאת, ללא קשר לכמת השאור שהאכלת. על מנת לשמר פעילות מיטבית השאור ולמנוע חומציות (וחמיצות) יתר, מומלץ להאכיל בכמות לפחות שווה לכמות אותה מאכילים ורצוי אף יותר גדולה.


בנוגע להאכלה, פתאום חשבתי על זה שאם אני מוציא 70 גרם שאור אחת לשבוע ומאכיל ב 70 מים ו70 קמח זה בעצם אומר שאני בכל שבוע מגדיל את המסה ב 70 גרם, לא? :shock:
מוציא שבעים ומחזיר 140! האם זה נכון לעשות?
:?
Shaiko
אופה מתחיל
 
הודעות: 28
הצטרף: א', 07 יוני, 12:25 am

Re: האכלת השאור

הודעהעל ידי פסקל ב ו', 06 נובמבר, 11:07 am

להוסיף 140 גר' ל- 180 גר' הנותרים זה בסדר, אבל מומלץ להוסיף יותר ביחס לכמות שנותרת, מהסיבה שציינתי בתגובה קודמת.
פסקל
אומן אפייה
 
הודעות: 205
הצטרף: ב', 15 אוקטובר, 9:59 pm

Re: האכלת השאור

הודעהעל ידי odedg ב ו', 06 נובמבר, 11:24 am

פסקל כתב:להוסיף 140 גר' ל- 180 גר' הנותרים זה בסדר, אבל מומלץ להוסיף יותר ביחס לכמות שנותרת, מהסיבה שציינתי בתגובה קודמת.

אני לא כל כך מסכים כי אז אתה מגדיל את כמות השאור הנותר בהדרגה...
אני מוסיף בערך אחד לאחד עם הכמות שהוצאתי כדי להשאיר אותה כמות אלא אם כן אני יודע שאזדקק ליותר בימים הקרובים ואז אני מגדיל את הכמות.
odedg
אומן אפייה
 
הודעות: 284
הצטרף: ג', 14 אוקטובר, 12:21 pm

Re: האכלת השאור

הודעהעל ידי פסקל ב ו', 06 נובמבר, 12:50 pm

אפשר להימנע מהגדלה הדרגתית של הכמות כך: להוציא מהשאור כמות גדולה יותר (לזרוק את בכמות בה לא משתמשים או למצוא לה שימוש אחר) ובאופן זה גם למנוע הגדלה של הכמות וגם לשמור על יחס טוב יותר בין כמות השאור הנותר לבין הכמות שבה מאכילים אותו.
פסקל
אומן אפייה
 
הודעות: 205
הצטרף: ב', 15 אוקטובר, 9:59 pm

Re: האכלת השאור

הודעהעל ידי odedg ב ו', 06 נובמבר, 2:51 pm

נכון, או לעשות מה שאני בדרך כלל עושה - כמות השאור הכללית שלי היא כזו שאפיית לחם שוטפת צורכת כחצי כמות ואז מתקיימים שני התנאים.
odedg
אומן אפייה
 
הודעות: 284
הצטרף: ג', 14 אוקטובר, 12:21 pm

Re: האכלת השאור

הודעהעל ידי Shaiko ב ו', 06 נובמבר, 4:18 pm

odedg כתב:נכון, או לעשות מה שאני בדרך כלל עושה - כמות השאור הכללית שלי היא כזו שאפיית לחם שוטפת צורכת כחצי כמות ואז מתקיימים שני התנאים.


כלומר שלך יש בערך חצי קילו שאור, תמיד?
ואז אתה מוציא 210 גרם לאפיית לחם ומכניס 70X70X70 ?

משהו כזה?
Shaiko
אופה מתחיל
 
הודעות: 28
הצטרף: א', 07 יוני, 12:25 am

Re: האכלת השאור

הודעהעל ידי odedg ב ו', 06 נובמבר, 6:45 pm

לא. אם הוצאתי 200 ג' ונשארו 200 אני מחזיר 100 + 100.
אמנם אני לא עובד לפי כמויות אלא לפי תחושה אך בגדול זה הרעיון. כך גם משתמשים במרב השאור האפשרי ולא זורקים.
odedg
אומן אפייה
 
הודעות: 284
הצטרף: ג', 14 אוקטובר, 12:21 pm

הבא

חזור אל שאור

מי מחובר

משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ואורח אחד