שאור מקולקל?

איך מכינים שאור? איך מטפלים בו? מה עושים אם הוא מריח לא טוב? כל זאת ועוד בפורום השאור של "הנחתום".

שאור מקולקל?

הודעהעל ידי assi ב ב', 21 ספטמבר, 5:35 pm

שלום,
השאור שלי בן חודש וחצי בערך. הוצאתי אותו היום להאכלה ושימוש, וראיתי כמות נכבדת של נוזל. אני יודע אמנם שנוזל מעל השאור הוא לא דבר חריג, אבל הצבע שלו נראה קצת אחר ממה שראיתי בניסיון קודם - אפור, וכאמור גם כמות לא קטנה (לא.מדדתי ולצערי גם לא חשבתי לצלם, אבל אפשר להעריך את הכמות בלפחות 50-60 מ"ל).
הריח של השאור לא מסריח ובכל מקרה אין ריח דומיננטי.
חשוב לציין: במהלך השבוע שעבר אשתי העירה לי שהשאור משמיע רעשים... הרעשים היו הגז שהשתחרר מקערת הזכוכית. שחררתי מעט את הלחץ על ידי פתיחת הצנצנת. האם יש קשר?
תודה!
assi
אופה מתחיל
 
הודעות: 20
הצטרף: ו', 20 פברואר, 9:53 am

Re: שאור מקולקל?

הודעהעל ידי odedg ב ג', 22 ספטמבר, 7:16 am

יתכן והשאור נוזלי מידי או היה יותר מידי זמן בסביבה חמה ולכן נוצר נוזל רב למעלה. שפוך את המים וחלק מהשאור והאכל אותו בתערובת קמח-מים סמיכה.
אם הוא היה מקולקל היה לו ריח לא נעים.
odedg
אומן אפייה
 
הודעות: 284
הצטרף: ג', 14 אוקטובר, 12:21 pm

Re: שאור מקולקל?

הודעהעל ידי שלומי ב ג', 22 ספטמבר, 10:14 am

אם הוא לא מסריח/מעופש - הכל בסדר.
שַׁלַּח לַחְמְךָ עַל-פְּנֵי הַמָּיִם, כִּי בְּרֹב הַיָּמִים תִּמְצָאֶנּוּ קוהלת י"א, א'-ב'
שלומי
מנהל האתר
 
הודעות: 895
הצטרף: ד', 13 פברואר, 8:55 am

Re: שאור מקולקל?

הודעהעל ידי פסקל ב ג', 22 ספטמבר, 11:20 am

assi כתב:שלום,
שחררתי מעט את הלחץ על ידי פתיחת הצנצנת. האם יש קשר?

יכול להיות קשר בין פתיחת הצנצנת להצטברות הנוזלים, כתוצאה מחדירת לחות.
גם אצלי זה קורה כשמכסה הפלסטיק בכלי השאור נפתח במקרר כתוצאה מלחץ הגז, במיוחד בימים שבהם הלחות באוויר גבוהה.

בכל אופן, ריח תקין הוא סימן לשאור תקין.
פסקל
אומן אפייה
 
הודעות: 205
הצטרף: ב', 15 אוקטובר, 9:59 pm

Re: שאור מקולקל?

הודעהעל ידי assi ב ג', 22 ספטמבר, 1:07 pm

תודה לכם. השאור בסדר, השתמשתי בו והוא התפיח יפה.
שתי שאלות לגבי האכלה:

1. הכנתי בהתחלה שאור מקמח שיפון, אך אני מאכיל בקמח רגיל... זה נחשב.שאור רגיל או שיפון? או אולי שאור שיפון הוא ככל שאור אחר וזה לא משנה...?
2. כשאני משתמש ב-200 גרם שאור, אני משלים ב-100 גרם קמח ו-100 מ"ל מים. האם היחס בין הקמח למים בסדר?

שוב תודה וגמר חתימה טובה!
assi
אופה מתחיל
 
הודעות: 20
הצטרף: ו', 20 פברואר, 9:53 am

Re: שאור מקולקל?

הודעהעל ידי odedg ב ג', 22 ספטמבר, 3:18 pm

assi כתב:2. כשאני משתמש ב-200 גרם שאור, אני משלים ב-100 גרם קמח ו-100 מ"ל מים. האם היחס בין הקמח למים בסדר?

זה יותר מידי מים. הורד לכ- 80 ג'. השאור צריך להיות בסמיכות מישחתית, בערך כמו חומוס של מסעדות, לא קנוי ... :roll:

גמר חתימה טובה גם לך!
odedg
אומן אפייה
 
הודעות: 284
הצטרף: ג', 14 אוקטובר, 12:21 pm

Re: שאור מקולקל?

הודעהעל ידי פסקל ב ג', 22 ספטמבר, 4:30 pm

"הכנתי בהתחלה שאור מקמח שיפון, אך אני מאכיל בקמח רגיל... זה נחשב.שאור רגיל או שיפון? או אולי שאור שיפון הוא ככל שאור אחר וזה לא משנה...?"

כשאתה מאכיל שאור מקמח מסוים כמה פעמים בקמח אחר, אתה למעשה ממיר אותו לשאור מהקמח האחר...
לכן השאור שלך הוא שאור מקמח רגיל.

שניהם טובים, גם השיפון וגם ה"אחר", אך יש הבדלים ביניהם. שאור שיפון הוא יותר חמוץ, בעל ריח ייחודי והוא תוסס יותר מהר, יחסית לשאור מקמח רגיל.

גמר חתימה טובה.
פסקל
אומן אפייה
 
הודעות: 205
הצטרף: ב', 15 אוקטובר, 9:59 pm

Re: שאור מקולקל?

הודעהעל ידי assi ב ו', 25 ספטמבר, 11:10 pm

המון תודה לכם!
assi
אופה מתחיל
 
הודעות: 20
הצטרף: ו', 20 פברואר, 9:53 am


חזור אל שאור

מי מחובר

משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ו 2 אורחים