עמוד 1 מתוך 1

חיזוק מחמצת...

הודעהפורסם: ו', 04 ספטמבר, 4:25 pm
על ידי בנימין
איך מחזקים מחמצת חלשה..? .. המחמצת נראית חלשה ... לוקח לה הרבה זמן להתפיח בצק ... היא לא מלאה בבועות כמו בהתחלה...המחמצת בת כמה חודשים...

Re: חיזוק מחמצת...

הודעהפורסם: א', 06 ספטמבר, 5:50 am
על ידי שלומי
נסה להאכיל בכוס קמח שיפון + 3/4 כוס מים.

Re: חיזוק מחמצת...

הודעהפורסם: ג', 08 ספטמבר, 2:30 pm
על ידי בנימין
האם מיד לאחר 'האכלה' צריך להכניס למקרר..?... האם חשוב שהמחמצת תהיה בכלי אטום או שאפשר שתהיה בכלי שהסגירה שלו לא אטומה לגמרי..?...

תודה.

Re: חיזוק מחמצת...

הודעהפורסם: ד', 09 ספטמבר, 6:17 am
על ידי שלומי
הכלי לא חייב להיות אטום לגמרי - אם כי זה מונע זיהום של השאור (ושל המקרר בריח ;) )
לגבי שאלתך הראשונה - תלוי במז"א. אני בד"כ מניח את השאור בחוץ למשך לילה, אבל בחום הנוכחי - שעתיים שלוש ולמקרר...

Re: חיזוק מחמצת...

הודעהפורסם: ב', 05 דצמבר, 7:07 am
על ידי gal
בוקר טוב
חיזקתי מחמצת בת 3 חודשים, לפי הצעתך כאן ובעוד מקום, השארתי אותה בחוץ וכל יום האכלתי אותה בקמח לבן.
היתה תסיסה חזקה.
ביום האחרון שפכתי חלק, האכלתי והכנסתי מיד אחרי ההאכלה למקרר.
המחמצת תוססת מאוד גם שם.
האם תקין?
האם צריך 'להרגיע' אותה ואם כן, איך?
גל

Re: חיזוק מחמצת...

הודעהפורסם: ב', 05 דצמבר, 9:06 am
על ידי odedg
לא צריך "להרגיע". השמרים "יודעים" מה הם צריכים לעשות. תשמח שהיא תוססת.

דרך אגב, כשטמפרטורת החדר 25 מעלות או יותר אני מאכיל את השאור ומכניס אותו מייד למקרר ללא כל השהיה בחוץ. גם ככה הוא תוסס יפה במקרר וזה מאריך את חייו.

Re: חיזוק מחמצת...

הודעהפורסם: ב', 05 דצמבר, 9:07 pm
על ידי ארי
הוא מדבר על מחמצת מרוקאית

Re: חיזוק מחמצת...

הודעהפורסם: ב', 12 דצמבר, 7:34 am
על ידי שלומי
ארי כתב:הוא מדבר על מחמצת מרוקאית

:D