|
חיזוק מחמצת...
8 הודעות
• עמוד 1 מתוך 1
חיזוק מחמצת...איך מחזקים מחמצת חלשה..? .. המחמצת נראית חלשה ... לוקח לה הרבה זמן להתפיח בצק ... היא לא מלאה בבועות כמו בהתחלה...המחמצת בת כמה חודשים...
Re: חיזוק מחמצת...נסה להאכיל בכוס קמח שיפון + 3/4 כוס מים.
שַׁלַּח לַחְמְךָ עַל-פְּנֵי הַמָּיִם, כִּי בְּרֹב הַיָּמִים תִּמְצָאֶנּוּ קוהלת י"א, א'-ב'
Re: חיזוק מחמצת...האם מיד לאחר 'האכלה' צריך להכניס למקרר..?... האם חשוב שהמחמצת תהיה בכלי אטום או שאפשר שתהיה בכלי שהסגירה שלו לא אטומה לגמרי..?...
תודה.
Re: חיזוק מחמצת...הכלי לא חייב להיות אטום לגמרי - אם כי זה מונע זיהום של השאור (ושל המקרר בריח
![]() לגבי שאלתך הראשונה - תלוי במז"א. אני בד"כ מניח את השאור בחוץ למשך לילה, אבל בחום הנוכחי - שעתיים שלוש ולמקרר... שַׁלַּח לַחְמְךָ עַל-פְּנֵי הַמָּיִם, כִּי בְּרֹב הַיָּמִים תִּמְצָאֶנּוּ קוהלת י"א, א'-ב'
Re: חיזוק מחמצת...בוקר טוב
חיזקתי מחמצת בת 3 חודשים, לפי הצעתך כאן ובעוד מקום, השארתי אותה בחוץ וכל יום האכלתי אותה בקמח לבן. היתה תסיסה חזקה. ביום האחרון שפכתי חלק, האכלתי והכנסתי מיד אחרי ההאכלה למקרר. המחמצת תוססת מאוד גם שם. האם תקין? האם צריך 'להרגיע' אותה ואם כן, איך? גל
Re: חיזוק מחמצת...לא צריך "להרגיע". השמרים "יודעים" מה הם צריכים לעשות. תשמח שהיא תוססת.
דרך אגב, כשטמפרטורת החדר 25 מעלות או יותר אני מאכיל את השאור ומכניס אותו מייד למקרר ללא כל השהיה בחוץ. גם ככה הוא תוסס יפה במקרר וזה מאריך את חייו.
Re: חיזוק מחמצת...
![]() שַׁלַּח לַחְמְךָ עַל-פְּנֵי הַמָּיִם, כִּי בְּרֹב הַיָּמִים תִּמְצָאֶנּוּ קוהלת י"א, א'-ב'
8 הודעות
• עמוד 1 מתוך 1
מי מחוברמשתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ואורח אחד |
Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group
מבוסס על phpBB.co.il - פורומים בעברית. כל הזכויות שמורות © 2008 - phpBB.co.il. |