חיזוק מחמצת...

איך מכינים שאור? איך מטפלים בו? מה עושים אם הוא מריח לא טוב? כל זאת ועוד בפורום השאור של "הנחתום".

חיזוק מחמצת...

הודעהעל ידי בנימין ב ו', 04 ספטמבר, 4:25 pm

איך מחזקים מחמצת חלשה..? .. המחמצת נראית חלשה ... לוקח לה הרבה זמן להתפיח בצק ... היא לא מלאה בבועות כמו בהתחלה...המחמצת בת כמה חודשים...
בנימין
אופה מתחיל
 
הודעות: 38
הצטרף: ה', 30 אוקטובר, 10:15 am

Re: חיזוק מחמצת...

הודעהעל ידי שלומי ב א', 06 ספטמבר, 5:50 am

נסה להאכיל בכוס קמח שיפון + 3/4 כוס מים.
שַׁלַּח לַחְמְךָ עַל-פְּנֵי הַמָּיִם, כִּי בְּרֹב הַיָּמִים תִּמְצָאֶנּוּ קוהלת י"א, א'-ב'
שלומי
מנהל האתר
 
הודעות: 895
הצטרף: ד', 13 פברואר, 8:55 am

Re: חיזוק מחמצת...

הודעהעל ידי בנימין ב ג', 08 ספטמבר, 2:30 pm

האם מיד לאחר 'האכלה' צריך להכניס למקרר..?... האם חשוב שהמחמצת תהיה בכלי אטום או שאפשר שתהיה בכלי שהסגירה שלו לא אטומה לגמרי..?...

תודה.
בנימין
אופה מתחיל
 
הודעות: 38
הצטרף: ה', 30 אוקטובר, 10:15 am

Re: חיזוק מחמצת...

הודעהעל ידי שלומי ב ד', 09 ספטמבר, 6:17 am

הכלי לא חייב להיות אטום לגמרי - אם כי זה מונע זיהום של השאור (ושל המקרר בריח ;) )
לגבי שאלתך הראשונה - תלוי במז"א. אני בד"כ מניח את השאור בחוץ למשך לילה, אבל בחום הנוכחי - שעתיים שלוש ולמקרר...
שַׁלַּח לַחְמְךָ עַל-פְּנֵי הַמָּיִם, כִּי בְּרֹב הַיָּמִים תִּמְצָאֶנּוּ קוהלת י"א, א'-ב'
שלומי
מנהל האתר
 
הודעות: 895
הצטרף: ד', 13 פברואר, 8:55 am

Re: חיזוק מחמצת...

הודעהעל ידי gal ב ב', 05 דצמבר, 7:07 am

בוקר טוב
חיזקתי מחמצת בת 3 חודשים, לפי הצעתך כאן ובעוד מקום, השארתי אותה בחוץ וכל יום האכלתי אותה בקמח לבן.
היתה תסיסה חזקה.
ביום האחרון שפכתי חלק, האכלתי והכנסתי מיד אחרי ההאכלה למקרר.
המחמצת תוססת מאוד גם שם.
האם תקין?
האם צריך 'להרגיע' אותה ואם כן, איך?
גל
gal
שוליה
 
הודעות: 8
הצטרף: ג', 20 דצמבר, 9:19 pm

Re: חיזוק מחמצת...

הודעהעל ידי odedg ב ב', 05 דצמבר, 9:06 am

לא צריך "להרגיע". השמרים "יודעים" מה הם צריכים לעשות. תשמח שהיא תוססת.

דרך אגב, כשטמפרטורת החדר 25 מעלות או יותר אני מאכיל את השאור ומכניס אותו מייד למקרר ללא כל השהיה בחוץ. גם ככה הוא תוסס יפה במקרר וזה מאריך את חייו.
odedg
אומן אפייה
 
הודעות: 284
הצטרף: ג', 14 אוקטובר, 12:21 pm

Re: חיזוק מחמצת...

הודעהעל ידי ארי ב ב', 05 דצמבר, 9:07 pm

הוא מדבר על מחמצת מרוקאית
ארי
אומן אפייה
 
הודעות: 211
הצטרף: ב', 08 יולי, 12:24 am

Re: חיזוק מחמצת...

הודעהעל ידי שלומי ב ב', 12 דצמבר, 7:34 am

ארי כתב:הוא מדבר על מחמצת מרוקאית

:D
שַׁלַּח לַחְמְךָ עַל-פְּנֵי הַמָּיִם, כִּי בְּרֹב הַיָּמִים תִּמְצָאֶנּוּ קוהלת י"א, א'-ב'
שלומי
מנהל האתר
 
הודעות: 895
הצטרף: ד', 13 פברואר, 8:55 am


חזור אל שאור

מי מחובר

משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ו 2 אורחים