איכסון שאור/מחמצת.

איך מכינים שאור? איך מטפלים בו? מה עושים אם הוא מריח לא טוב? כל זאת ועוד בפורום השאור של "הנחתום".

איכסון שאור/מחמצת.

הודעהעל ידי בנימין ב ה', 03 ספטמבר, 12:03 pm

האם השאור/מחמצת צריך להיות מאוכסן בכלי סגור הרמטית במקרר (עם דגש על סגירה הרמטית) ..?
בנימין
אופה מתחיל
 
הודעות: 38
הצטרף: ה', 30 אוקטובר, 10:15 am

Re: איכסון שאור/מחמצת.

הודעהעל ידי odedg ב ש', 12 ספטמבר, 7:24 am

ממש לא. מספיקה סגירה קלה.
odedg
אומן אפייה
 
הודעות: 284
הצטרף: ג', 14 אוקטובר, 12:21 pm

Re: איכסון שאור/מחמצת.

הודעהעל ידי שלומי ב ש', 12 ספטמבר, 10:52 am

לא חובה שתהיה אטימה הרמטית, אבל גיליתי שזה מסייע למנוע זיהומים.
שַׁלַּח לַחְמְךָ עַל-פְּנֵי הַמָּיִם, כִּי בְּרֹב הַיָּמִים תִּמְצָאֶנּוּ קוהלת י"א, א'-ב'
שלומי
מנהל האתר
 
הודעות: 895
הצטרף: ד', 13 פברואר, 8:55 am

Re: איכסון שאור/מחמצת.

הודעהעל ידי odedg ב ג', 20 אוקטובר, 7:37 am

בנימין יקר,

הערה קטנה בשוליי הנושא: "איחסון" כותבים ב"ח" לא ב"כ".
"איכסון" יוצר קונוטציה שלילית של סלידה ("איכס")... ואנחנו הרי אוהבים לחם ושאור, הלא כן?
אך לא נורא ... :)
odedg
אומן אפייה
 
הודעות: 284
הצטרף: ג', 14 אוקטובר, 12:21 pm


חזור אל שאור

מי מחובר

משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ואורח אחד