הגדלת כמות המחמצת

איך מכינים שאור? איך מטפלים בו? מה עושים אם הוא מריח לא טוב? כל זאת ועוד בפורום השאור של "הנחתום".

הגדלת כמות המחמצת

הודעהעל ידי ליאור ליאור ב ד', 02 ספטמבר, 10:19 am

שלום,
יש לי מחמצת בת כחודש וקצת,
פעם בשבוע מוציא ממנה 200 ג' לעשיית לחם ומאכיל אותה ב150קמח ו100 מים (כמו בהסבר באתר).
הדבר מגביל אותי ליצירת עיסה אחת.
השאלה שלי האם ניתן להוציא 400 ג' ולהאכיל אותה כפול?
האם שבוע לאחר מכן תיהיה מוכנה לשימוש נוסף ?
תודה רבה :-)
ליאור ליאור
אופה מתחיל
 
הודעות: 17
הצטרף: ב', 08 ספטמבר, 4:13 pm

Re: הגדלת כמות המחמצת

הודעהעל ידי פסקל ב ד', 02 ספטמבר, 11:09 am

לשאלה הראשונה: מנסיוני אפשר, אבל תדאג שיהיה לך כלי מספיק גדול לאחסון השאור.
לשאלה השנייה: הוא אמור להיות מוכן לשימוש תוך זמן קצר בהרבה משבוע ואף רצוי להאכיל את השאור יום עד שלושה ימים לפני הכנת הבצק לקבלת תוצאות מיטביות.
פסקל
אומן אפייה
 
הודעות: 205
הצטרף: ב', 15 אוקטובר, 9:59 pm

Re: הגדלת כמות המחמצת

הודעהעל ידי ליאור ליאור ב ד', 02 ספטמבר, 11:56 am

תודה רבה על התשובה המהירה,
בשאלה הראשונה התכוונתי להוציא 400 ג' להכנת לחם ואת היתרה להאכיל בכמויות שרשמתי,
כך שניתן להשאיר באותו הכלי, אני מוציא 400 ומכניס 500, לא הבדל כ"כ גדול.
תודה רבה.
ליאור ליאור
אופה מתחיל
 
הודעות: 17
הצטרף: ב', 08 ספטמבר, 4:13 pm

Re: הגדלת כמות המחמצת

הודעהעל ידי noambogner ב ד', 02 ספטמבר, 5:35 pm

אני ממליץ להחזיק כמות קטנה של מחמצת - בערך 120 גרם במקרר ולהאכיל אותה כל שלושה ימים.
אחרי הוצאה של 80 גרם מחמצת ב40 גרם מים ו40 גרם קמח (כאשר לא אופים לחם) ומיד להכניס למקרר.
המחמצת מתחדשת תוך שלושה ימים במקרר.
כאשר אופים לחם חוזרים על התהליך הנ"ל ומשהים ל6 שעות. במצב זה המחמצת מתחדשת תוך שש שעות.
לאחר 6 שעות לוקחים מתוך המחמצת המואכלת 30 גרם ממנו מכינים סטארטר בתוספת 60 גרם מים ו60 גרם קמח (סה"כ 150).
זו כמות שמספיקה ללחם המבוסס על 500 גרם קמח. את יתרת המחמצת מכניסים למקרר (נשארו רק 90 גרם ולכן בפעם הבאה זורקים רק 50 גרם ומאכילים ב 80).
הטיפול הנ"ל מבטיח מחמצת לא חמוצה מידי ובכך מונע הרס של הגלוטן כתוצאה מפירוק הנעשה ע"י החומצה.
פירוק זה יוצר לחם דחוס ודביק.
מניסיוני האכלה אחת לשבוע יוצרת חומציות גבוהה וריחות לא נעימים של אצטון.
בהצלחה.
noambogner
אופה
 
הודעות: 56
הצטרף: ג', 07 יולי, 5:14 pm


חזור אל שאור

מי מחובר

משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ואורח אחד