שאור נוזלי

איך מכינים שאור? איך מטפלים בו? מה עושים אם הוא מריח לא טוב? כל זאת ועוד בפורום השאור של "הנחתום".

שאור נוזלי

הודעהעל ידי yossihaz1 ב א', 16 אוגוסט, 10:53 pm

ערב טוב חברים
אז גם אני הצטרפתי לקהילת מגדלי השאור :)
אני נמצא ביום החמישי לגידול ופעלתי בדיוק על פי ההנחיות במדריך באתר.
נראה שהשאור מתפתח יפה, לאחר ההאכלה הייתה תסיסה יפה מאוד והכנסתי למקרר על פי ההנחיות.
העניין הוא שהבלילה מאוד נוזלית- משיטוט באתר הבנתי שהמרקם צריך להיות יותר משחתי כמו חומוס
עכשיו, בהתאם להנחיות אני אמור להאכיל את השאור מעכשיו אחת לשבוע, כלומר, רק בעוד שבוע מעכשיו (אלא אם כן אני אופה לחם)
בשבוע הקרוב אין בכוונתי לאפות ולהשתמש בשאור
איך אני יכול לאזן את מרקם השאור על מנת להגיע למרקם הרצוי? האם אני יכול אפילו עכשיו רק לשפוך פנימה כוס קמח ולערבב ( מבלי להוסיף מים) או שלעשות את זה בעוד מספר ימים?
אודה לעזרתכם איך להגיע למרקם הרצוי, מה להוסיף, כמות ומתי
תודה רבה מראש
yossihaz1
אופה
 
הודעות: 66
הצטרף: ו', 14 אוגוסט, 12:57 pm

Re: שאור נוזלי

הודעהעל ידי פסקל ב ב', 17 אוגוסט, 3:16 pm

בהאכלה הבאה תוסיף לשאור קמח במשקל גדול יותר ממשקל המים שאתה מוסיף, עד לקבלת הסמיכות הרצויה עבורך.
פסקל
אומן אפייה
 
הודעות: 205
הצטרף: ב', 15 אוקטובר, 9:59 pm

Re: שאור נוזלי

הודעהעל ידי yossihaz1 ב ב', 17 אוגוסט, 3:28 pm

תודה רבה על העזרה
yossihaz1
אופה
 
הודעות: 66
הצטרף: ו', 14 אוגוסט, 12:57 pm

Re: שאור נוזלי

הודעהעל ידי noambogner ב ד', 02 ספטמבר, 5:41 pm

ייתכן שהמרקם הנוזלי נובע מכך השאור הגיע לחומציות גבוהה מידי והגלוטן התפרק.
שים לב כי לאחר האכלה השאור סמיך ומדלדל ככל שעובר הזמן.
החכמה היא להשתמש בשאור בנקודת השיא שלו כאשר השמרים בשיאם אך עדיין לא התפתחה חומציות חזקה המפרקת את החלבון.
רענון שאור בפרקי זמן קצרים ויחס של 1:1:1 (שאור: קמח: מים) מונע הגעה לערכי קיצון של חומציות ובכך מונע את הפירוק של החלבון.
noambogner
אופה
 
הודעות: 56
הצטרף: ג', 07 יולי, 5:14 pm


חזור אל שאור

מי מחובר

משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ואורח אחד