הכנת שאור שיפון - יום 4

איך מכינים שאור? איך מטפלים בו? מה עושים אם הוא מריח לא טוב? כל זאת ועוד בפורום השאור של "הנחתום".

הכנת שאור שיפון - יום 4

הודעהעל ידי assi ב ג', 04 אוגוסט, 5:09 pm

שלום,
החלטתי לנסות להכין שאור שיפון (פשוט כי תאריך התפוגה של קמח השיפון הגיע...) היום זה היום ה-4 ועל פי המדריך באתר יש להוסיף את השאור ל-400 גרם קמח ו-400 מ"ל מים. למה השאור צריך לשקול 1 קילו? כלומר למה השאור צריך "להימהל" בבצק במשקל של פי 4 בערך? האם אי אפשר להמשיך ולהוסיף קמח ומים כמו ביום השני והשלישי?

תודה!
assi
אופה מתחיל
 
הודעות: 20
הצטרף: ו', 20 פברואר, 9:53 am

Re: הכנת שאור שיפון - יום 4

הודעהעל ידי שלומי ב ג', 04 אוגוסט, 9:59 pm

ככל שכמות הקמח גדולה - לעומת התרבית הראשונית - כך השאור יחמיץ פחות.
שַׁלַּח לַחְמְךָ עַל-פְּנֵי הַמָּיִם, כִּי בְּרֹב הַיָּמִים תִּמְצָאֶנּוּ קוהלת י"א, א'-ב'
שלומי
מנהל האתר
 
הודעות: 895
הצטרף: ד', 13 פברואר, 8:55 am

Re: הכנת שאור שיפון - יום 4

הודעהעל ידי assi ב ג', 04 אוגוסט, 10:38 pm

תודה שלומי, אבל למה צריך שהוא יחמיץ פחות? למה בשאור רגיל אין את הדילול הזה?
בסוף עשיתי לפי המדריך. כרגע השאור בשלב של 6 השעות שלפני הכניסה למקרר. אני מקווה שבחום הזה גם 3 שעות יספיקו...
assi
אופה מתחיל
 
הודעות: 20
הצטרף: ו', 20 פברואר, 9:53 am

Re: הכנת שאור שיפון - יום 4

הודעהעל ידי שלומי ב ה', 06 אוגוסט, 11:58 am

assi כתב:תודה שלומי, אבל למה צריך שהוא יחמיץ פחות? למה בשאור רגיל אין את הדילול הזה?

בגלל הטעם - שאור המבוסס על קמח שיפון נוטה להחמיץ מאוד.
שַׁלַּח לַחְמְךָ עַל-פְּנֵי הַמָּיִם, כִּי בְּרֹב הַיָּמִים תִּמְצָאֶנּוּ קוהלת י"א, א'-ב'
שלומי
מנהל האתר
 
הודעות: 895
הצטרף: ד', 13 פברואר, 8:55 am

Re: הכנת שאור שיפון - יום 4

הודעהעל ידי assi ב ו', 07 אוגוסט, 7:08 am

שוב תודה.
אז כפי שציינתי קודם עבדתי לפי המתכון והוספתי 400 גר' קמח ואותה כמות של מים ל-200 גרם של השאור.
העניין הוא שזו כמות גדולה יחסית שנמצאת בקערה גדולה שתוספת לא מעט מקום במקרר. האם אפשר פשוט לזרוק חלק (לא כחלק מהאכלה) כדי להקטין את כמות השאור לכמות נוחה, משהו כמו 200-300 גרם?

ושאלה נוספת - האם שאור צעיר מאוד על בסיס שיפון גם יצטרך חיזוק של שמרים יבשים?
assi
אופה מתחיל
 
הודעות: 20
הצטרף: ו', 20 פברואר, 9:53 am

Re: הכנת שאור שיפון - יום 4

הודעהעל ידי noambogner ב ש', 08 אוגוסט, 2:38 pm

אני מחזיק במקרר כמות של כ 120 גרם.
לפני האכלה זורק 80 גרם ומאכיל ב40 גרם מים ו40 גרם קמח.
כך נשמר יחס של 1:1:1 וכמויות האכלה נשארות קטנות

בהצלחה,

נעם.
noambogner
אופה
 
הודעות: 56
הצטרף: ג', 07 יולי, 5:14 pm

Re: הכנת שאור שיפון - יום 4

הודעהעל ידי assi ב ש', 08 אוגוסט, 8:32 pm

תודה נועם.
אני חושב שגם אני אשאיר כמות כזו... אני מניח שגם על פי כותב המדריך לא אמורים לשמור כמות של קילו של שאור במקרר...
assi
אופה מתחיל
 
הודעות: 20
הצטרף: ו', 20 פברואר, 9:53 am

Re: הכנת שאור שיפון - יום 4

הודעהעל ידי פסקל ב א', 09 אוגוסט, 9:02 am

מנסיון זה מספיק בהחלט כשמדובר בשאור שיפון, כי מכמות מאוד קטנה של שאור (בהנחה שכבר בשל וחזק) אפשר להכין כמות גדולה של מחמצת לקראת האפיה עצמה. לדוגמה: לכף גדושה של שאור שיפון (20-30 גר') אני מוסיף כ- 370 קמח שיפון ו- 370 מים ולאחר השהייה של כ- 12 שעות מתקבלת מחמצת פעילה שמשמשת כבסיס להכנת לחם שיפון.
פסקל
אומן אפייה
 
הודעות: 205
הצטרף: ב', 15 אוקטובר, 9:59 pm

Re: הכנת שאור שיפון - יום 4

הודעהעל ידי assi ב א', 09 אוגוסט, 10:23 pm

אז רציתי לעדכן: מהשאור הגדול בסיום תהליך הכנת שאור השיפון, לקחתי 100 גרם והאכלתי בכמות זהה של קמח ומים (100 גרם ו-100 מ"ל). את השאור המקורי שנשאר לא זרקתי. אלא שהשאור המואכל נראה הרבה פחות פעיל מזה המקורי, אם בכלל...
האם לפי התמונה המצורפת, שצולמה 24 שעות אחרי ההאכלה ולאחר שעה מחוץ למקרר, נראה כי השאור פעיל? ואם לא, איך להמשיך בתהליך עם השאור המקורי?
אשמח לתגובתכם, תודה רבה!
אין לך את ההרשאות המתאימות על מנת לצפות בקובץ המצורף להודעה זאת.
assi
אופה מתחיל
 
הודעות: 20
הצטרף: ו', 20 פברואר, 9:53 am

Re: הכנת שאור שיפון - יום 4

הודעהעל ידי פסקל ב א', 09 אוגוסט, 10:41 pm

השאור שלך נראה פעיל, לפי הבועות שעל פניו, אם כי קשה להעריך את מידת הפעילות על פי תמונה בלבד.
מציע שתנסה להשתמש בו להכנת בצק ולעקוב אחר תהליך התפיחה.
ציינת שאתה בטוח לגבי הפעילות של השאור המקורי. על פי התיאור שלך האכלת אותו כנדרש, כך שלא נראה שיש סיבה לחשוש שהשאור המתקבל ממנו לא יהיה פעיל גם כן.
פסקל
אומן אפייה
 
הודעות: 205
הצטרף: ב', 15 אוקטובר, 9:59 pm

הבא

חזור אל שאור

מי מחובר

משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ואורח אחד