שאור פעיל מידי

איך מכינים שאור? איך מטפלים בו? מה עושים אם הוא מריח לא טוב? כל זאת ועוד בפורום השאור של "הנחתום".

שאור פעיל מידי

הודעהעל ידי eli ב א', 02 אוגוסט, 2:56 pm

היי
שאור כבן שבעה חודשים שמתפיח בחצי מהזמן הצפוי, אם אמור לתפוח בשמונה שעות הוא מתפיח בשלוש ארבע.
בנוסף הוא נותן טעם מודגש מאוד וחמוץ גם אם אני מאכיל אותו כמה שעות לפני השימוש.
ייתכן שיש בו בעיה?
יש דרך למתן אותו?
ועוד דבר, למישהו יש ניסיון עם מווסתי חומציות?
תודה רבה
eli
שוליה
 
הודעות: 3
הצטרף: ש', 04 יולי, 12:42 am

Re: שאור פעיל מידי

הודעהעל ידי odedg ב א', 02 אוגוסט, 5:40 pm

ברוך המצטרף!

בחום הקיץ הנוכחי גם השאור שלי מתפיח בכ- 3 שעות. אין בזה כל רע. תלוי גם ביחס שאור-בצק שלך.
וטיפ: הקפד להאכיל את השאור באופן סדיר. בהאכלת השאור טרם הכנת הבצק לא עשית דבר שכן לוקח לשאור זמן להתחיל לעכל את העמילן שנוסף לעיסה. בעשותך זאת יצרת עיסה לא אחידה.
odedg
אומן אפייה
 
הודעות: 284
הצטרף: ג', 14 אוקטובר, 12:21 pm

Re: שאור פעיל מידי

הודעהעל ידי eli ב א', 02 אוגוסט, 10:06 pm

תודה רבה
eli
שוליה
 
הודעות: 3
הצטרף: ש', 04 יולי, 12:42 am

Re: שאור פעיל מידי

הודעהעל ידי noambogner ב ב', 03 אוגוסט, 5:11 pm

אני ממליץ להשתמש בכמות פחותה של שאור במתכון.
כמו כן ניתן לשלוט בקצב ע"י שימוש במים קרים (מי קרח) ושימוש בקמח מאוחסן בקירור.

בהצלחה נעם.
noambogner
אופה
 
הודעות: 56
הצטרף: ג', 07 יולי, 5:14 pm

Re: שאור פעיל מידי

הודעהעל ידי ארי ב ג', 04 אוגוסט, 3:35 pm

גם לי קרה אותו דבר, לחמים הגיעו לתפיחת יתר, והחברים פה האירו את עיני שהחום הנורא מאיץ את ההליכים
זה נכון מאד
ארי
אומן אפייה
 
הודעות: 211
הצטרף: ב', 08 יולי, 12:24 am


חזור אל שאור

מי מחובר

משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ואורח אחד