שמרים לעומת שאור ...

איך מכינים שאור? איך מטפלים בו? מה עושים אם הוא מריח לא טוב? כל זאת ועוד בפורום השאור של "הנחתום".

שמרים לעומת שאור ...

הודעהעל ידי בנימין ב ד', 24 יוני, 7:52 am

בהרבה מתכונים משתמשים בשמרים רגילים ... אם אני רוצה להכין מתכון שכזה ... איך אני ממיר את כמות השמרים לשאור/מחמצת..?...
בנימין
אופה מתחיל
 
הודעות: 38
הצטרף: ה', 30 אוקטובר, 10:15 am

Re: שמרים לעומת שאור ...

הודעהעל ידי odedg ב ד', 24 יוני, 4:34 pm

אין לכך נוסחה קבועה כי כל מחמצת היא שונה.
קח בחשבון משהו כמו 600 גרם מחמצת ל- 1 ק"ג קמח. אך אין כמו ניסיון עם המחמצת שלך.
odedg
אומן אפייה
 
הודעות: 284
הצטרף: ג', 14 אוקטובר, 12:21 pm

Re: שמרים לעומת שאור ...

הודעהעל ידי Shaiko ב ה', 25 יוני, 8:33 am

אפשר להגיד ש 5 גרם שמרים (כפית) שווה לבערך 200 גרם שאור?
Shaiko
אופה מתחיל
 
הודעות: 28
הצטרף: א', 07 יוני, 12:25 am

Re: שמרים לעומת שאור ...

הודעהעל ידי odedg ב ה', 25 יוני, 11:17 am

נסה עם פחות כדי שלא יהיה חמוץ מידי ובחן את התוצאות אם הן לשביעות רצונך.
odedg
אומן אפייה
 
הודעות: 284
הצטרף: ג', 14 אוקטובר, 12:21 pm

Re: שמרים לעומת שאור ...

הודעהעל ידי שלומי ב ג', 30 יוני, 6:03 am

יש על זה דיון מקביל כאן בפורום, מצרף את התגובה שלי משם:
בכל אופן, הכלל שלי הוא להשתמש ב-200 גרם שאור 100% הידרציה (כלומר - שמשקל הקמח והמים שבו זהים) על כמות קמח שבין 700 גרם לק"ג. מאחר וזו כמות הקמח של רוב המתכונים באתר, כלל זה יכול לשמש אותך.
שַׁלַּח לַחְמְךָ עַל-פְּנֵי הַמָּיִם, כִּי בְּרֹב הַיָּמִים תִּמְצָאֶנּוּ קוהלת י"א, א'-ב'
שלומי
מנהל האתר
 
הודעות: 895
הצטרף: ד', 13 פברואר, 8:55 am

Re: שמרים לעומת שאור ...

הודעהעל ידי Shaiko ב ב', 26 אוקטובר, 1:03 pm

ואיך זה משפיע על התפיחה?
זה בעצם אמור להכפיל ו/או לשלש (אולי אפילו יותר) את זמן התפיחה, נכון?
Shaiko
אופה מתחיל
 
הודעות: 28
הצטרף: א', 07 יוני, 12:25 am

Re: שמרים לעומת שאור ...

הודעהעל ידי odedg ב ב', 26 אוקטובר, 3:35 pm

בצק מותפח במחמצת יתפח זמן רב יותר משמרים תעשייתיים. יכול להיות גם זמן כפול או אף יותר. שוב, תלוי במחמצת.
odedg
אומן אפייה
 
הודעות: 284
הצטרף: ג', 14 אוקטובר, 12:21 pm


חזור אל שאור

מי מחובר

משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ואורח אחד