האם ניתן להשתמש בשאור מסוג אחד להכנת בצק מסוג אחר?

איך מכינים שאור? איך מטפלים בו? מה עושים אם הוא מריח לא טוב? כל זאת ועוד בפורום השאור של "הנחתום".

האם ניתן להשתמש בשאור מסוג אחד להכנת בצק מסוג אחר?

הודעהעל ידי Shaiko ב א', 07 יוני, 9:01 am

שלום לכולם

יש לי שני סוגים של שאור מקמח שיפון, אחד עשוי ממיי צימוקים והשני רגיל.
אני מאכיל ומטפל בהם נאמנה כמעט כחודש ונהנה מכל רגע..
האם אני יכול להכין מהשאור הזה גם לחם עם קמח מלא רגיל או כוסמין או שצריך לגדל שאור שמורכב מאותו סוג של קמח שאותו ארצה לאפות?

כלומר, שאור מקמח כוסמין = לחם כוסמין
שאור מקמח שיפון = לחם שיפון
שאור מקמח מלא = לחם מלא וכו׳..

חוץ מזה... כבר פעם שלישית שאני לא מצליח לעשות לחם 100% שיפון שמוצא חן בעיני... (סתם שתדעו..) :(

תודה רבה

נ.ב. - האתר הזה פשוט מדהים!!!! שמח שמצאתי אותו וכל הכבוד ליוצרים
Shaiko
אופה מתחיל
 
הודעות: 28
הצטרף: א', 07 יוני, 12:25 am

Re: האם ניתן להשתמש בשאור מסוג אחד להכנת בצק מסוג אחר?

הודעהעל ידי שלומי ב א', 07 יוני, 1:14 pm

אני מכיר טענה, לפיה לחם שיפון ניתן להכין רק משאור המבוסס על קמח שיפון.
מניסיוני - אין שום חשיבות לעניין - תשתמש באיזה שאור שטוב לך...
שַׁלַּח לַחְמְךָ עַל-פְּנֵי הַמָּיִם, כִּי בְּרֹב הַיָּמִים תִּמְצָאֶנּוּ קוהלת י"א, א'-ב'
שלומי
מנהל האתר
 
הודעות: 895
הצטרף: ד', 13 פברואר, 8:55 am

Re: האם ניתן להשתמש בשאור מסוג אחד להכנת בצק מסוג אחר?

הודעהעל ידי Shaiko ב א', 07 יוני, 10:00 pm

תודה רבה
Shaiko
אופה מתחיל
 
הודעות: 28
הצטרף: א', 07 יוני, 12:25 am

Re: האם ניתן להשתמש בשאור מסוג אחד להכנת בצק מסוג אחר?

הודעהעל ידי mymaor89 ב ב', 08 יוני, 11:19 pm

אם תשתמש בשאור מקמח חיטה (במקום שאור מכוסמין) להתפתחת בצק מקמח כוסמין, תקבל תפיחה טובה יותר משום שבקמח חיטה יש יותר גלוטן מאשר בכוסמין.
mymaor89
אופה מתחיל
 
הודעות: 20
הצטרף: א', 28 ספטמבר, 3:59 pm

Re: האם ניתן להשתמש בשאור מסוג אחד להכנת בצק מסוג אחר?

הודעהעל ידי odedg ב ג', 09 יוני, 7:41 am

Shaiko כתב:שלום לכולם

חוץ מזה... כבר פעם שלישית שאני לא מצליח לעשות לחם 100% שיפון שמוצא חן בעיני...



ברוך המצטרף!

מנסיוני לחם 100% שיפון הוא קטן, דחוס וכבד ולא נראה מי יודע מה אלא אם כן מוסיפים גלוטן שיוצר פנים חלקות.
odedg
אומן אפייה
 
הודעות: 284
הצטרף: ג', 14 אוקטובר, 12:21 pm

Re: האם ניתן להשתמש בשאור מסוג אחד להכנת בצק מסוג אחר?

הודעהעל ידי Shaiko ב ו', 12 יוני, 9:56 pm

mymaor89 כתב:אם תשתמש בשאור מקמח חיטה (במקום שאור מכוסמין) להתפתחת בצק מקמח כוסמין, תקבל תפיחה טובה יותר משום שבקמח חיטה יש יותר גלוטן מאשר בכוסמין.



אצלי זה בדיוק הפוך, יש לי שאור מקמח שיפון ואני שוקל להכין עוד שאור מקמח חיטה מלאה ואיתו לעבוד על כל הלחמים, על כולם חוץ מלחם שיפון 100% שעדין לא נראה טוב אבל איך אומרים "i have a dream"
Shaiko
אופה מתחיל
 
הודעות: 28
הצטרף: א', 07 יוני, 12:25 am

Re: האם ניתן להשתמש בשאור מסוג אחד להכנת בצק מסוג אחר?

הודעהעל ידי Shaiko ב א', 14 יוני, 1:00 am

עוד שאלה קטנה...

אם יש לי שאור מקמח שיפון, אפשר להאכיל אותו בקמח מלא?
Shaiko
אופה מתחיל
 
הודעות: 28
הצטרף: א', 07 יוני, 12:25 am

Re: האם ניתן להשתמש בשאור מסוג אחד להכנת בצק מסוג אחר?

הודעהעל ידי odedg ב א', 14 יוני, 6:24 am

כן, בהחלט.
odedg
אומן אפייה
 
הודעות: 284
הצטרף: ג', 14 אוקטובר, 12:21 pm


חזור אל שאור

מי מחובר

משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ואורח אחד